De ce masinile sunt mai scumpe in Germania ?

Mai toata lumea care vrea o masina la mana a doua merge in Germania sa isi cumpere autoturismul. Cel putin asta ar fi in teorie solutia cea mai potrivita. Daca insa luam la studiat ofertele de pe mobile.de versus site-uri romanesti, s-ar putea sa aveti surprize. Cu alte cuvinte la nemti un Mercedes de vreo 6-7 ani, cu peste 300 de mii de kilometri e undeva peste zece mii euro. Pe cand in Romania gasesti acelasi tip de Mercedes, cu o suta de mii de kilometri sub zece mii de euro. Cu alte cuvinte poti gasi masina in Romania cu 30-40% mai ieftina decat una similara la mama ei in Germania.

Pare incredibil, insa e real, plus ca mai toate masinile vandute in Romania au fost ale unor babe din Germania. Da, nu trebuie sa va mire, mai toti samsarii au aceeasi poveste. Masina a fost a unei babute oarbe care si-a luat masina pentru ca avea garajul gol, ce mai, masina noua. In realitate masinile care ajung in Romania mare parte din ele au fost facute praf, iar kilometrajul a fost dat inapoi in medie cu 350 de mii kilometri. Altfel nu imi explic de ce un Mercedes in stare excelenta , putin rulat este vandut in Romania la pretul unui Mercedes sifonat cu care s-a facut taxi in Germania. Iar kilometrajul celui din urma sare frecvent de 500 mii kilometri.

In concluzie nu cumparati masinile care au fost a unor babute, nu de alta dar am impresia ca acestea, chioare fiind, au zburat pe aratura cu masinile :). Iar cand se plictiseau mergeau cu spatele, probabil de aici si kilometrii putini.

One comment

  1. Foarte adevarat. M-am confruntat cu aceasta problema acum 3 ani cand mi-am cumparat masina. In final, dupa lungi cautari, am gasit anuntul de vanzare a unei masini la o reprezentanta in Oradea. Masina fusase cumparata la buy back de catre reprezentanta. Avea carte service cu toate reparatiile. Pana acum sunt foarte multumit, nu am avut probleme, desi am rulat cu ea deja 3 ani …

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.