Daca legumele ar vorbi

Mai tot timpul cand merg la piata de zarzavaturi incerc sa gasesc taranul autentic, adica pe cel care a cultivat produsul oferit la vanzare. Vreau si eu sa mananc macar in aceasta perioada a anului produse romanesti.
Dar de fiecare data dupa ce trec de 2-3 ori pe la fiecare tejghea ma dau batut si cumpar la intamplare. E logic ca produsule cumparate vin de peste mari si tari, dar nu ai alta solutie.
In urma cu ceva timp urmaream un documentar tv prin care arheologii isi propuneau ,, citirea ” vaselor de lut. Nu stiu exact amanunte insa explicatia lor era ceva de genul ca in timpul fabricarii unui vas de lut de catre olar, pe vas s-ar fi stocat informatia asemanator unui CD. Teoretic am putea auzi niste conversatii de acum mii de ani.
Ar fi utila o astfel de descoperire si in cazul produselor din piata, despre care ,, taranii” de la tejghea se jura ca sunt romanesti……..Daca ar fi posibil o astfel de citire, sigur mai toate rosiile ar ,, vorbi” in turca, usturoiul in chineza, pepenii in greaca si piersicile in italiana.

5 comments

  1. Duminica am mers la piata sa cumpar si eu ceva legume proaspete, autohtone. Am avut neplacerea de a vedea pe majoritatea tarabelor rosii si alte legume aduse din strainatate, in locul celor locale.

    Am stat de vorba cu o tanti si spunea ca in Romania, din cauza climei, nu se mai pot face rosii decat in sere, asa ca prefera sa le aduca din afara, decat sa le cultive. Doar asa mai pot tine pretul jos.

  2. Rosiile in mod special au nevoie de soare, ceea ce e cam din belsug in ultimul timp…dar toate legumele, inclusiv rosiile au nevoie de munca, ceea ce nu prea se mai practica pe la noi

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.