zambesc.com RSS Feed

Cum se deblocheaza / decodeaza un telefon ?

M-am tot plimbat dintr-o retea de telefonie in alta, iar acum m-am trezit cu doua telefoane care nu prea sunt compatibile. Adica sunt codate pe o retea anume de care eu nu mai am chef, telefoanele sunt super ok. Deci se impune o deblocare. Ideea e ca nu am mai recurs la asa ceva de vreo 10 ani. Pe atunci cica unii rezolvau o astfel de problema folosindu-se de congelator. Nu, nu , descarcau vreun soft din congelator, ci isi tineau telefonul in congelator. Habar nu am daca functioneaza, nu am incercat happy. Cautand acum pe net sa decodez un telefon am fost extrem de surprins ca se poate face online. Adica fara sa ma duc la un nenea in vreo ghereta situata la demisol unde se surubareste de zor si se rezolva orice problema. Cu exceptia urmelor lasate pe carcasa telefonului de sculele folosite la desfacerea acestuia…Cam asa era acum ceva ani.

Cum spuneam decodarea unui telefon pare extrem de simpla acum. Intri pe un site de decodari, eu am gasit www.imei-unlocker.com/ro/, comanzi un cod si asta ar cam fi. Sincer nu am incercat dar o sa fac acest lucru, desi mi se pare un pic SF treaba. Adica marile companii de telefonie sunt ,, fentate”cu o aplicatie de pe net. Parca ii credeam mai redutabili, mai protectori cu ,, investitia ” lor. Ca daca e sa te muti de la o retea de telefonie la alta, incep sa te sacaie, ba sunt gata sa te duca si la o pizza, doar, doar sa prelungesti contractul….Atentie ma refer la client firma, adica cateva numere, ceva internet si nu un abonament de 5 euro.

Revenind la decodare, as fi curios daca cineva si-a rezolvat problema pe online, daca a fost ok. Nu ca nu as avea incredere in site-ul imei-unlocker.com/ro/, ci mi se pare mie prea simplu. Tehnologia a evoluat, dar totusi pare prea simplu, mult prea simplu. Mai ramane sa apara si aplicatii online care sa iti deschida usa cand iti uiti cheile, pentru mine ar fi extraordinar..happy ..Mi se intampla des. Desi pe de alta parte ne-ar putea deschide usile si altii. Acesta e riscul tehnologiei pana la urma

, , , , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*