Cum sa recastigi vizitatorii de pe Google Images

Nu de mult timp Google Images si-a schimbat modul de functionare. Astfel acum, cand cauti o imagine, in primul ecran sunt prezentate thumbnail-urile imaginilor originale. Dai click pe una, Google genereaza o noua pagina unde este prezentata o versiune mai mare a imaginii (cu posibilitatea de a downloada imaginea originala) si cu pagina pe care se gaseste poza incarcata, incarcata printr-un iframe, in fundal si destul de stearsa.
Normal, omul care ajunge aici se uita la imagine eventual o si downloadeaza si apoi isi vede in continuare de treaba. Fara a vizita deloc siteul unde se afla poza.

E bine, e rau… depinde din ce perspectiva privesti.
Din punctul meu de vedere, al omului care are un site, e putin cam rau. Nu foarte rau doar asa, un pic nemultumitor.
Asa ca am cautat o solutie prin care sa castig inapoi vizitatorul.

Cand omul cauta o imagine, si vrea versiunea mare, sa ajuga pe pagina mea, unde exista versiunea mare. Si acolo poate sa faca ce vrea el: sa o downloadeze, sa o printeze, sa saliveze la ea daca e ceva mai „special”.
Iar totul se rezolva foarte simplu, cu o mica bucatica de cod (javascript) adaugata in pagina.

Eu am ales sa o adaug spre sfarsitul html-ului, pentru a nu incetini incarcarea site-ului. Evident, cu cat e mai „sus” cu atat redirectul se face mai rapid.

15 comments

  1. E ok si asa roxana. Totul tine de „gusturi”.
    Din punctul meu de vedere e mai ok sa il adaugi la sfarsit deoarce nu e folosit decat in anumite situatii. In rest doar incetineste pagina (cu 0,0000nushcatesecunde)

  2. Atata timp cat widgetul nu „modifica” textul ,da. Nu am mai umblat de mult cu widgeturi, incearca daca exista unul in care sa poate fi introdus „text pur”.

  3. Interesanta chestiunea. Se poate utiliza la orice tip de site presupun…nu doar la bloguri pe WordPress.

  4. Cauta o imagine de la tine de pe site in Google Images si vizualizeaz-o. Ar trebui sa te redirecteze in pagina articolului. Daca e vorba de lutyk.ro, merge, am testat eu acum. ­čśë

    Daca vrei sa elimini widgetul, am realizat intre timp si un plugin foarte simplu

  5. Si functioneaza? Si eu am un site care avea un trafi bunicel din google images, sincer nu m-am uitat sa vad cum sa schimbat cu referintele din google images, dar o sa ma uit

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.