Cum era sa devin revolutionar

Cum tot au dat zilele astea la tv despre revolutie, mi-am amintit ca aproape am participat si eu la revolutie. Mai mult sau mai putin constient.

In iarna lui 89 tocmai intrasem in clasa 1 si asteptam cu interes sa devin pioner. Aveam costum, chiar si cravata. Si apoi a venit revolutia.
Nu prea intelegeam eu mare lucru, doar vedeam cum non-stop toata lumea se uita la tv. Am incercat si eu sa ma uit, nu prea inteleam mare lucru. Asa ca am revenit la ocupatia mea de baza: hoinaritul pe afara.

Si cum hoinaream eu, intr-o zi vad ca se strange lume buluc in fata politiei. Din amintiri, lumea credea ca la noi, in Moreni, se ascunde Ceausescu. Ca e tinut in sediul politiei. Bine, in vremea aia era militie.
Asa ca toata lumea a dat buzna acolo sa verifice daca e sau nu Ceausescu acolo. Evident ca nu era. Pentru ca tocmai fusese prins si dus la Targoviste.

Cum a auzit lumea ca Ceausescu e la Targoviste, s-a luat imediat decizia sa mergem si noi acolo. Pe jos.
Am pornit tot grupul incolonat spre Targoviste. Bineinteles, la cei 7 ani ai mei, nu prea cred ca ma decurcam eu sa merg pe jos atata drum. Dar nu imi spuse nimeni asta. Plus ca eram acolo, in mijlocul multimii, dus de val.

Entuziasmati am mers noi asa pana la iesirea din oras. Unde ne astepta o patrula militara.
Au urmat negocieri, discutii si oamenii au fost convinsi ca e mai bine sa se intoarca acasa. Drumul la Targoviste ar fi fost foarte riscant.

Si asa s-a terminat aventura mea ca revolutionar. Din fericire, s-a terminat cu bine.

Bine, cateva zile a intrat si blocul nostru in „stare de alerta”. Tot timpul erau la intrarea in bloc 2-3 barbati de pe scara inarmati bine, cu bate, topoare si evident mult alcool. Barbati care isi faceau datoria si ne pazeau de teroristi.

8 comments

  1. Pff…cred ca era foarte riscant.Eu am 12 ani si nu am prins revolutia.Era foarte nasol daca plecai totusi la Targoviste.Puteai fi prins intre focuri :-s.

  2. @lylly b.m
    libertate pe draq. daca tie asta ti se pare libertate,si democratie,si corectitudine,dute fati un control la cap.

  3. ce de aventuri inca de mic…. NICA DIN ’89… pe bune acu…libertatea si-o face fiecare-apoi mai e o vorba….esti cine vrei u sa fii!(vz reclama la adria lemon fara secundele de la sfarsit)

  4. Uite ce revolutionari mari se ascund in blogosfera romaneasca, pai asa putem prelua conducerea foarte usor :)) !

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.