Concediul în 2021 – acasă sau în străinătate?

image001

Anul 2020 a fost un an foarte stresant pentru toți, plin de restricții și schimbări, dar se pare că anul acesta o să fie unul mai bun. Cu siguranță fiecare dintre noi merită o vacanță, indiferent dacă decideți să petreceți concediul în România sau în străinătate, la munte sau la mare, profitați de acele zile și relaxați-vă. Uitați de griji, de școală, serviciu sau orice altceva care vă provoacă stres. Variantele de concediu sunt nenumărate și suntem siguri că cel puțin una dintre opțiunile propuse de noi o să vă surprindă:

  • Staycation – este un concept nou, popularizat în Statele Unite. Tradus în limba română staycation înseamnă „vacanță la tine acasă” și se referă la două lucruri. Prin staycation unii se referă la un concediu scurt (de 1-2 zile) în același oraș unde locuiți, dar în loc să petreceți seara acasă, vă cazați la un hotel, luați cina la restaurant și poate faceți și o vizită la un wellness sau piscină. Este genul de concediu de care puteți să vă bucurați de mai multe ori pe an, cheltuielile fiind reduse. Acest tip de concediu este perfect pentru cei cu un budget limitat și cu un program foarte încărcat, pentru cei cărora serviciul nu le permită să lipsească una sau mai multe săptămâni.
    A doua variantă de staycation se referă la un concediu petrecut în țara natală. România este o țară atât de frumoasă și are foarte multe de oferit – cu siguranță nu o să vă plictisiți. Concediul petrecut in România o să fie, de asemenea, mai ieftin decât în străinătate și o să ajute și la susținerea turismului românesc.

Poate anul trecut, când călătoriile în străinătate erau mai complicate (fiind nevoie de teste COVID pentru întreaga familie) ați petrecut concediul în țară și anul acesta vă doriți ceva mai exotic, ceva diferit. Ei bine, posibilitățile sunt nenumerate:

  • Prima variantă pentru un concediu în străinătate este achiziționarea unui sejur de la o agenție de turism. O să găsiți oferte pentru fiecare gust și fiecare buzunar: la mare, la munte (sau amândouă), city break, cu cazare la pensiune sau la hotel, transport cu avionul, transport cu autocarul, etc.
  • A doua variantă este să plănuiți dvs. concediul – biletele de avion le găsiți cu ușurință, folosind un instrument precum Google Flights puteți compara prețurile biletelor pentru perioade diferite. Pentru cazare puteți folosi diferite websituri, precum Airbnb sau Booking. Acest tip de concediul necesită mai multă planificare, însă poate fi și un proces foarte plăcut. Când concediul este plănuit de câtre dvs., aveți libertate totală, puteți alege ce să vizitați, cât timp să petreceți în locurile respective, unde să luați prânzul și cina, pe când în sejururile plănuite de agenția de turism, toate acestea sunt deja decise și de regulă există un program care trebuie respectat. Nici una dintre aceste variante nu este corectă sau greșită, totul depinde de preferințele dvs.

Ultimul subiect pe care vrem să îl abordăm sunt banii. Nu toți avem o situație financiară care ne permite să cheltuim banii pentru concedii, însă nu uitați de efectul benefic pe care îl poate avea acel concediu asupra bunăstării dvs., atât fizice cât și psihice. Pentru a finanța concediul puteți opta și pentru un credit online. Contractarea unui credit poate părea un proces complicat și îndelungat, însă nu trebuie să fie așa. Un credit online, oferit de instituții financiare nebancare, este un credit rapid, pe termen scurt. Este creditul perfect atunci când aveți nevoie de o sumă de bani mai mică (între 5000 și 10 000 de lei), cu o perioadă de creditare de câteva săptămâni sau luni. Procesul de solicitare a unui credit online este foarte simplu. Puteți face acest lucru de acasă, accesând site-ul Moneezy și alegând creditul online care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. După ce ați găsit creditul potrivit, veți fi redirecționat câtre creditor unde puteți completa cererea de credit. Evaluarea cererii nu va întârzia să apară, de regulă în câteva ore o să aveți răspunsul, iar dacă creditul a fost aprobat, banii sunt transferați în maxim 24 de ore. În plus, pe perioada verii mulți creditori oferă diferite promoții, cum ar fi dobândă 0% pentru primele 30 de zile pentru clienții noi. Practic, acel credit este gratuit dacă banii sunt rambursați la timp.

Un credit online vă poate ajuta să aveți parte de concediul mult dorit și să vă întoarceți din vacanță plini de energie, cu forțe proaspete și chef de muncă.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.