Cine are dreptul sa faca curatenie la tine acasa ?

Nu mi-am pus niciodata intrebarea cine ar fi competent in a face curat in casa, insa se pare ca la unele case lucrurile stau total diferit. Vineri fiind pe la finante, unde a trebuit sa imi astept randul multa vreme, am fost ,, fortat ” sa ascult povestea unei cucoane legata de curatenie. Nu va speriati nu e vorba de vreo formula magica care da viata maturei iar aceasta face singura treaba. Doamna cu pricina se plangea ca a venit o firma de curatenie sa ii faca curat in casa iar ea i-a scos afara. Din ce am inteles era vorba de un cadou din partea fiicei ei din Bucuresti, care s-a gandit sa ii faca o supriza. Insa mamaia contabila, cred ca era contabila, a refuzat; cum sa imi intre in casa un strain ? Se explica ea la alta mamaie, probabil tot contabila. Eu cred ca e vorba de generatia veche, care chiar si atunci cand cineva vrea sa ajute, sa daruiasca nu intelege sa faca o schimbare.

Ce-i drept la capitolul firme de curatenie locuintele private apeleaza ceva mai rar in prezent. Inca exista prejudecati la anumite categorii de persoane, si nu ma refer la cei care nu isi permit un astfel de serviciu, ci la cei care au acceptat cu greu sa comande o mancare de la un restaurant si carora li se pare imposibil de acceptat ca cineva sa cotrobaie dupa praf si gandaci la ei in casa.

Sau poate gresesc, mamaia ar fi acceptat sa ii se faca curatenie dar nu era pregatita. Adica tocmai atunci o astepta in dormitor un handralau negru despuiat, iar pe candelabru poate ii atarna lenjeria folosita in ultima luna. Sau poate nu i-a placut personalul, adica ea se astepta la 4-5 musculosi in tanga si nu la 3-4 fete cu aspirator si alte ustensile.

In fine nu stiu care e motivul, cert e ca acest exemplu ar putea fi un reper in stabilirea strategiei de marketing pentru firmele de curatenie. Adica echipa de curatenie sa fie pe placul clientului, cu alte cuvinte am avea urmatoarele variante:

– Client barbat; fete tinere, halate mai scurte, iar varianta premium, una din fete de culoare.
– Clienta pana in 40 de ani; 4-5 handralai care vin pe motociclete, avand ca si accesorii bici, catuse, etc.
– Clienta pana in 60 de ani; 4-5 handralai in tanga, tatuati si transpirati.
– Clienta peste 60 de ani; 4-5 handralai, unul imbracat in preot , restul calugari, obligatoriu sa aibe si un ciolan la ei pe post de moaste.

Poate asa intram si noi in randul lumii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.