Cine are cele mai bune placinte la Targul de Paste din Timisoara

Targul de paste din centru Timisoarei s-a transformat fara intentie intr-un concurs. Si nu e vorba de orice concurs, ci unul culinar. Fara chefi, fara retete sofisticate, ci doar placinte. Astazi am numarat vreo 6-7 tarabe cu placinte. Mai toti cei care dau la placinte se bat in piept ca detin reteta autentica din mosi stramosi. Am cam testat tot ceea ce era de testat, adica am evitat pe cei care pregateau bunatatile cu tigara in gura si pe cei preocupati de coafura in timp ce dadeau la aluat.

Adica am ajuns sa desgust de la vreo patru tarabe, asta in cateva zile. Iar castigatorul este: placinta de Maramures. Nu sunt subiectiv :), parerea nu e doar a mea. Se poate verifica, taraba cu maramureseni inca da la placinte in centrul Timisoarei 🙂 .

Ce-i drept cei din Maramures sunt singurii care merg pe alta reteta. Adica ingredientele cam pe acolo, dar forma placintei, gustul altfel. Restul tarabelor au aceeasi reteta, forma. Mai toti au o reteta de prin secuime din ce spun ei.

Daca aveti pofta de o placinta traditionala, va recomand chioscul de Maramures. Cat priveste placintele toate sunt bune, atat cele cu branza, varza acra, leurda. Iar daca vreti si o pasca autentica, tot la chioscul de Maramures puteti face comanda.

4 comments

  1. Da, este si de post, placinta cu varza acra si placinta cu leurda, sigur sunt de post. E posibil sa aibe si alte retete.

  2. Va multumim din suflet pentru aprecieri si va mai asteptam cu drag si urmatoarele ocazii cu bucate mai diversificate, la fel de autentice si,bineinteles, cu mult drag din suflet !

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.