Cenzura chineză reface filmele occidentale

Cenzorii chinezi au modificat finalul filmului animat „Minions: The Rise of Gru” înainte de lansarea acestei pelicule în cinematografele din China, au relatat weekendul trecut mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare, informează Reuters.

Modificarea reprezintă încă un exemplu pentru felul în care autorităţile chineze editează filme hollywoodiene populare pentru a le face să devină conforme cu principiul „corectitudinii politice”, însă unii dintre spectatori s-au plâns din cauza acestor modificări.

Potrivit unor mesaje şi capturi de imagine distribuite pe platforma de socializare Weibo, considerată echivalentul chinez al reţelei Twitter, cenzorii de la Beijing au introdus o notă explicativă la finalul peliculei în care se afirmă că Wild Knuckles, un personaj central al filmului, a fost prins de poliţişti şi a petrecut 20 de ani într-o închisoare.

Personajul Gru, un complice al lui Wild Knuckles, „s-a întors la familia sa” şi „cea mai mare realizare a lui a fost aceea de a fi tatăl celor trei fiice ale sale”, se afirmă în alte trei note explicative.

În versiunea internaţională, filmul „Minions: The Rise of Gru” se încheie cu o scenă în care Gru şi Wild Knuckles, cei doi hoţi şi anti-eroi ai peliculei, fug împreună după ce Wild Knuckles îşi înscenează propria moarte pentru a evada din custodia autorităţilor.

Secvenţele finale ale filmului animat nu au fost modificate de cenzorii chinezi, însă aceştia au inserat la sfârşitul lungmetrajului o serie de imagini fixe şi comentarii, pentru a face să triumfe principiile moraliste, precizează AFP.

Numeroşi comentatori online au ironizat însă acele note explicative, spunând că ele seamănă cu o prezentare în Power Point.

 

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.