Cetatea lu’ Dinescu

Avem multi detinatori de cetati in zilele noastre, mai toti sunt politicieni sau asfaltatori. Dinescu face o exceptie, nu ca nu ar face politica din cand in cand, ci prin faptul ca nu detine o cetate. Insa pentru multi romani Dinescu e omul de la Cetate. Carturarul nostru detine un conac in localitatea Cetate si nu o cetate. Locatia este frumoasa pana intr-un punct, sau mai de graba de la un punct.

Cetatea lu Dinescu

Cu alte cuvinte omul sfinteste locul, dar in rest situatia nu e chiar pitoreasca. Zona respectiva a tarii inca nu a implementat cosul de gunoi, sunt inca la inceput. Astfel chiar in drumul de acces spre mosia lu’ Dinescu veti da peste gunoaie, mormane de gunoaie. Iar cum in zona mai locuiesc si oarece familii de romi, e posibil sa va interesctati cu cate un atelaj tras de una doua mate zburlite cu pretentia a fi cabaline.

oltenia

Cetate Dolj

Ba chiar puteti face cate un selfi cu un porc legat cu lant care roade la casa din chirpici. Privelistea desprinsa parca dintr-un film a lui Kusturita, nu e una generala, ci strict accesul catre domeniul lu’ Dinescu.

conacul lui Dinescu

Dunarea la Cetate

Daca facem abstractie de toate acestea locul este fabulos. Iar daca Dinescu nu era in zona, sigur se prapadea si locatia pe care a facut-o celebra. Totusi mai este de lucru, sunt constient ca nu poti schimba ceva peste noapte. Nu poti sa faci un oltean sa cante in germana, dar e un inceput. Mambo Siria, formatia zonala care presteaza la emisiunea lu’ Dinescu reprezinta perfect locul. Mai bine nici ca se putea. In rest Dunarea fabuloasa, bucatele autentice si gustoase, iar oamenii inimosi.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.