Cersetor de lux

Intr-una din zilele trecute pe cand ma aflam la semafor mi-a batut un domn in geam, era imbracat bine, undeva pe la 40 de ani si cu niste chei in mana. Se scuza pentru deranj dupa care imi explica ca tocmai a facut explozie la masina, iar el nu este din Timisoara ci din Deva. In consecinta daca as putea sa il ajut cu ceva banii,..etc. S-a facut verde, iar eu a trebuit sa o iau din loc, oricum nu prea eram decis daca sa ,, musc ‘’ momeala sau nu.

Astazi insa aflandu-ma intr-o parcare intr-o alta zona a orasului, acelasi individ cu aceeasi problema. Deci tot explozie, doar ca astazi nu era din Deva ci din Lugoj. I-am amintit ca ne-am vazut si cu ceva zile in urma pentru aceeasi problema, completand ca nu il cred si stiu ce face. Acesta a zambit spunand ca da, asta e ocupatia lui ca asa e viata.

Probabil ca intamplarea pare ceva banal, chiar frecvent pe la noi. Insa individul iesea total din tiparul obisnuit, atat ca prezenta, cat si ca echipament de lucru. Adica foarte bine imbracat, elegant as putea spune, si fara bronz, adica era blond, semana cu un suedez. Acum nu neaparat cei cu tenul inchis fac asa ceva, dar persoana in cauza chiar nu avea fata de excroc, desi dupa metoda pare un excroc veritabil. Un cersetor de lux.

10 comments

  1. Trebuie sa schimbe scenariul, regizorul, actorii, recuzita, costume…tot pentru ca deja lumea e satula de spalat parbrize, de ciungi si ologi, de mers in picioarele goale pe -10 gr etc. Toate astea nu mai impresioneaza pe nimeni,

  2. E o tehnica pentru a cersi bani mai multi. Multi cad prada acestor indivizi. Eu am intalnit o gramada de astfel de specimene dar le-am spus: viata este grea, fiecare munceste pentru banii lui. E pacat sa ceri bani din munca altuia, aceasta fiind ocupatia ta.

  3. Asta e sa zicem varianta soft. 🙂 In Bucuresti e o tanara care vorbeste o engleza-rusa perfecta si spune ca i s-au furat documentele etc. Vine in Romania pentru nu stiu ce training, o intreaga poveste. Suma ceruta si de cele mai multe ori data este de 100 eur. 🙂 Deci s-au modernizat un pic.

  4. sunt tot felul de povestioare….asa se intampla si in bucuresti…au vazut ca nu merge cu cersitul efectiv si au inceput cu povestioare…

  5. Intotdeauna m-am ferit de orice tip de cersetor, fie ca e un copil, un colorat, un batran sau unul care cere bani din diverse motive.

  6. Numai politia locala da amenzi in nestire. Fara sa intinda mana, aici e problema. Ei sunt de fapt cersetorii. Niste parliti nestiutori de carte, nestersi la kur, care ia banii de la lume.
    Nu sunt oameni. Va sfatuiesc ca in caz de vreun accident sa nu le dati primul ajutor. E cel mai placut sa vezi un politai murind.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.