Ce ii lipseste orasului Timisoara ?

Nu e un sondaj de opinie, Timisoarei chiar ii lipseste ceva. Si nu e vorba de lipsurile cu care suntem obisnuiti mai peste tot in tara. Adica strazi, canalizare, ordine si alte cele. Si totusi cum iesi pe strada, parcuri, magazine, in Timisoara lipseste ceva, parca lucrurile nu se leaga. Se darama cladiri istorice, dar se construiesc palate cu turnulete, se taie pomi, dar se planteaza palmieri. Si lucrurile nu se opresc aici, oricand poti sa te trezesti ca un bulevard din zona centrala s-a transformat in parcare, desi cu o ora inainte se circula pe acolo. Politia Rutiera, Politia Locala sunt inactive, se mai activeaza si ei atunci cand un amarat cu un harb de dacie parceaza pe locul unui taxi. In rest poti sa te plimbi cu masina pe trotuare, poti bloca accesul in curti, cu o conditie sa ai si tu un BMW, Audi sau alta masina cu numere de Bulgaria. Deci pana la urma Timisoara are cam de toate, si totusi ii lipseste ceva.

Timisoarei ii lpiseste un primar, orasul Timisoara nu a mai avut un primar adevarat dinainte de al doilea razboi mondial. Acum e unul care este inca in transa, viseaza, Timisoara asteapta sa se trezeasca. De aceea se petrec lucrurile insirate mai sus, ba mai mult domnul Robu e preocupat sa faca minuni gen metrou, padure de plamieri. Dupa care probabil va face o prelungire a Zidului Chinezesc pana la Timisoara. Cel de dinaintea lui Robu, domnul Ciuhandu era total diferit. Si-a dat seama in ultima zi ca este primar, initial a crezut ca a fost angajat pe postul de monument istoric. De aceea nu s-a opus retrocedarilor catre tigani, ci isi respecta fisa postului, adica sa stea nemiscat si aproape invizibil.

In consecinta Timisoara cauta un primar.

Cum trebuie sa fie viitorul primar de la Timisoara ?

Este foarte simplu: sa nu aibe barba celui din trecut si nici pleata celui din prezent. La astea se mai adauga cateva aspecte, Politia locala sa functioneze, Politia Rutiera la fel. Sa se apuce de centura si nu de metrou, sa lase copacii in pace. Fara demolari ale cladirilor istorice si fara idei aduse din vacantele din Africa sau Venetia in ceea ce priveste amenajarea orasului…E chiar foarte simplu, cred ca ar putea fi desfiintat postul de primar daca nu gasim unul care sa aibe neuronul intreg.

2 comments

  1. Este foarte greu sa faci cateva schimbari daca nu s-au facut pana acum. Si un primar bun se gaseste foarte rar. Nu sunt din Timisoara dar daca politia locala nu functioneaza decat foarte rar acesta este un lucru foarte grav. Cu asta ar trebui sa inceapa schimbarea

  2. De ar înţelege oamenii ce înseamnă evoluţia ar fi ceva.. Dar până se va întâmpla asta ce putem face?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.