Ce este mai greu: un kilogram de mere sau de portocale ?

Probabil ca pentru multi titlul de mai sus suna a problema de matematica clasa I , pentru mine e o dilema, mare dilema *-:)… Nu reusesc sa inteleg de ce un kilogram de mere costa 7 lei sau chiar mai mult, iar kilogramul de portocale costa undeva la 3 lei si ceva. Cel mai ieftin mar e de fapt portocala..de ce ?

Adica de ce ..in contextul in care mere cresc la noi, iar portocalele vin mai de departe? De cules atat portocalele cat si merele in mare parte sunt culese de romani, portocalele vin cu vaporul sau avionul, pe cand merele vin cu caruta sau in cel mai bun caz camionul. Deci nu pot decat sa ma gandesc ca un kilogram de mere e mai greu decat kilogramul de portocale, altfel nu imi explic de ce sa existe o astfel de diferenta.

Sau poate e vorba de cerere….si atunci de ce sa nu profite cineva. Ceea ce e mai grav e faptul ca nu iau taranii cei 7 lei pe mere ci magazinele in genul Kaufland, Billa si altii.

8 comments

  1. buna asta :)) , chestia e ca acum nu este sezonul merelor si daia sunt mai scumpe dar in schimb este sezonul portocalelor si de aceea sunt mai ieftine , sa urmaresti in vara-toamna evolutia preturilor …sa le compari cu cele de acum ­čśë

  2. Pana si bananele sunt mai ieftine decat merele. Stii, ma gandesc si la faptul ca merele pe care le gasesti in Kaufland sunt tot de import, de aici si preturile mari. Eu iau mere 100% naturale de la cineva care are plantatie, 2 lei kg si crede-ma, calitatea e net superioara celor din super market.

  3. Ionut@

    Pai asta zic si eu, nu ai cum sa vinzi cu 7 lei un mar pe care il poti cumpara cu 1 leu, ok depozitarea costa..cat 5 lei ?..nu cred.

    Indiferent in ce sezon suntem, nu ar trebui sa avem preturi de 7 lei/kg de mere, cand tarani plang ca nu se vand la 1-2 lei…dar magazinele mari fac legea.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.