Ce este Codul Rutier ? Pentru unii prima carte citita cap coada.

Codul Rutier este cea mai citita carte a tineretii pentru generatia actuala, in acest moment as putea spuna ca e cartea momentului, si nu pentru ca nu exista alte carti de citit. Ci pur si simplu e singura carte pe care o citesc unii. Ce Eminescu, ce Rebreanu…Codul Rutier le da clasa. Nu cred ca vreun scriitor sau poet s-a gandit vreodata ca va fi devansat de o carte care te invata cum sa circuli.

permis conducere

Aparent nu pare ceva grav, insa eu cred ca este extrem de grav. Si nu pentru ca unii s-au apucat de citit codul rutier, ci faptul ca nu se mai citeste altceva. Iar Eminescu, Eliade sunt in cel mai bun caz niste strazi pentru unii.

Permisul de conducere este ceva necesar, obligatoriu ar spune cineva, insa eu m-as abtine de la partea cu ,,obligatoriu”. Daca faci 12 ani de scoala si nu reusesti sa treci la bac, cum naiba mai poti lua un permis. Pe de alta parte nu imi este clar un lucru; or fi scolile de soferi mai capabile decat liceele ? Sau materialul didactic mai explicit ?….Nu e o intrebare la intamplare, pur si simplu nu reusesc sa inteleg cum reusesc unii sa invete pentru permis intr-o luna si nu reusesc sa invete pentru bac in 12 ani ? Ce-i drept daca dam o cautare pe net dupa permis de conducere, chestionar auto, gasim o groaza de metode care sa ajute. De la ”Codul Rutier Mura in Gura ” la diverse scheme care sa te faca sa iei din prima permisul de conducere.

Poate ar util pentru Ministerul Invatamantului sa mai ia si exemple de la altii. Pana la urma fara bac raman mai mult de jumatate dintre elevi. In ce priveste esecul la scoliile de soferi vorbim de mult sub 10%. Una peste alta Codul Rutier Explicat este cea mai citita carte si va ramane inca mult timp cea mai recitita carte. Sincer nu stiu pe nimeni sa fi citit o carte de Eliade de 50 de ori, dar persoane care sa fi citit Codul Rutier de vreo 50 de ori cunosc cateva.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.