zambesc.com RSS Feed

Ce am invatat eu de la Dinescu ?

Probabil o sa va intrebati: care Dinescu ? Pai cum care, Mircea Dinescu marele nostru inaintas in ale versurilor. Acela care l-a sfidat pe Ceausescu, acela care a luptat in Revolutie, si dupa un pic. Iar de curand a clacat, s-a vandut pe maruntis dupa ce a fost angajat la TVR. In fine nu acesta este subiectul de astazi.

macaroane cu branza Dinescu

Eu trebuie sa recunosc ca am invatat ceva de la Dinescu si nu e vorba de vreun vers, sau de o cuvantare insotita de celebra manevra de infigere a degetului undeva in fundul…tavanului. Nimic din toate astea, eu am invatat de la Dinescu o reteta de gatit, si nu e vorba de nu stiu ce gasca murata la protap umpluta cu trufandale. Ci o reteta simpla, o mancare a saracului pana la urma, insa extrem de gustoasa. Este vorba de o reteta pentru macaroane cu branza.

Stiu multi stramba din nas cand aud de macaroane cu branza, insa reteta lu’ Dinescu merita incercata. Ba mai mult va recomand o versiune a retetei usor inbunatatita de subsemnatul. Stiu ca nu e frumos sa intervii in creativitatea unui poet. Insa sper ca bucatarul Dinescu sa imi ierte impertinenta, cu poetul Dinescu nu discutam astazi happy .

Reteta de macaroane cu branza a lu’ Dinescu

Vom pune la fiert apa cu un pic de sare, cand ajunge sa clocoteasca vom adauga si macaroanele. De preferat sa folositi macaroane ,, penne”, arata mai bine in farfurie. Dupa ce au fiert macaroanele le lasam la scurs, amestecam din cand in cand sa nu se intareasca macaroanele. Intre timp punem un pic de ulei intr-o tigaie si lasam sa se incinga. In acest punct intervin si eu in reteta dl. Dinescu, aruncam in uleiul incins cateva bucatele de jambon de casa. Taiate felii foarte mici, cateva bucatele, doar pentru aroma. Iar dupa adugam macaroanele. Vom lasa ca macaroanele sa se prajeasca un pic, dupa care intervenim iar cu o sugestie personala, aruncam un pic de unt, doua, trei bucatele. Amestecam totul, iar dupa adaugam branza. In general se recomanda doua, trei feluri de branza. Personal pun doua feluri de branza, iar in final cascaval.

reteta lu Dinescu

In functie de preferintele fiecaruia, macaroanele se pot face mai prajit, sau chiar arse un pic. Eu le prefer intre. Asta ar fi reteta de macaroane cu branza, asteptam si versurile pe aceasta tema de la maestru Dinescu. Mai bine versuri despre macaroane decat povesti cu Tender big grin , sau altii din aceeasi categorie.

, , , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*