Cate firme de curatenie are orasul tau ?

Nu m-am apucat de numarat firmele de curatenie din orasele tarii, desi ar fi interesant de stiut cifra lor, sau mai exact numarul de firme per kilometrul patrat. La ce ar ajuta acest aspect ? Pai e foarte simplu, existenta firmelor de curatenie nu poate sa insemne decat cateva lucruri :

– comunitatea respectiva este una cu venituri bune.
– educatie, civilizatie.
– industrie care functioneaza, lumea este ocupata.

Si lista ar putea continua, cu alte cuvinte; ,, spune-mi cate firme de curatenie ai in orasul tau ca sa iti spun ce venit ai ”. Poate e un pic deplasat exemplul meu, insa nu e departe de realitate. Evident nu toata populatia unui oras apeleaza la o firma de curatenie. Dar daca e sa privim in trecut, cand existau ici colo cate o firma, astazi lucrurile stau total diferit. Ce-i drept depinde si de la un oras la altul.

Orasul cu cele mai multe firme de curatenie

Ma repet nu m-am apucat de numarat firmele care ofera servicii de curatenie, dar cautand un pic pe net as pune pe primul loc orasul Constanta. Cu alte cuvinte daca esti din Constanta si vrei sa iti faci firma de curatenie, nu iti va fi usor. Pentru a te convinge poti da o cautare pe net dupa firme de servicii curatenie in Constanta. Pe de alta parte Constanta este un oras cosmopolit, iar prezenta in topul oraselor cu cele mai multe firme de curatenie pe kilometru patrat nu ar trebui sa fie o surpriza. Din pacate la nivel national lucrurile nu stau tocmai perfect. Avem zone, orase, in care firmele care ofera servicii de curatenie sunt un fel de Mos Craciun, adica un personaj imaginar care apare si dispare. Adica firme de curatenie infiintate peste noapte pentru nu stiu ce contract cu statul primit cadou. Nu toate firmele ,, traiesc ” din asa ceva, insa exista zone unde aceasta e 90% din piata.

In concluzie diferenta dintre o comunitate functionala, normala, pana la urma este numarul de firme care presteaza servicii de curatenie. Pare ciudat acest reper, insa cred eu ca e un reper corect. Daca in trecut nivelul de trai, civilizatie, era estimat cu ajutorul cantitatii de sapun vandute, astazi etalonul poate fi numarul firmelor de curatenie existente pe kilometrul patrat.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.