Pe 9 martie e ziua „oficiala” in care se mananca macinici (mucenici cum le spun cei mai pretentiosi).
Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi plac la nebunie. Nu toti, astia gen ciorba.
„Ciorba” cu nuca si scortisoara. =p~
Imi plac si macinicii varianta moldoveneasca (colac in forma de 8 cu miere si nuca pe el) insa nu mi se pare ceva iesit din comun. De-a lungulul anului mai ai ocazia sa mananci diverse tipuri de colaci.
Dar astia gen ciorba chiar nu ii poti manca decat o data pe an, de macinici.
Bine, asta in cazul in care parintii nu iti fac poftele si iti mai fac macinici si in alte perioade ale anului.
Nu stiu de fapt, macinii, la ce fel de mancare se incadreaza, probabil desert. Eu i-am tratat intotdeauna drept ciorba. 😀 Si as manca cel putin de 3 ori pe saptmana o portie.
Insa am intalnit si persoane care nu mananca deloc. Nu le plac.
Voua va plac sau nu macinicii? 😕
Da-i in sange de macinici…AZI SUNT 44 DE PAHARE!!!! Let’s drink, people!
macinicii sunt destul de buni ( depinde de reteta), dar nici cele 44 de pahare nu sunt de neglijat…. pofta mare tuturor
Du-te frate cu paharele tale, ca auzim de tine la stirile de la ora 5 :)) .. macinicii imi plac maxim, as manca zi de zi
paharele e pentru prosti, nu semnifica nimic
macinicii sunt de baza.Sunt in Spania, deci nu mananc :-s
Ti-aduc eu in Spania, da-mi faci chemare ;;) .vin cu o valiza mare de macinici 😀
O reteta?!?
uite replica: ” paharele E pentru prosti”… esti tare….inca nu am intalnit pe cineva care sa reziste la 44 de pahare de vin ( intre prietenii mei)…. cat despre retete… habar n-am…. sotia mea ii face , dar nu stiu cum , si ii combin cu cei moldovenesti ( cu miere si nuca ) cumparati din comert….
Ela, din pacate reteta nu o stiu.
Oricum banuiesc ca e simplu si ceva la modul: se iau macinicii si se fierb pentru ceva timp (eventual se aduga un varf de sare).
Mie nu-mi plac deloc astia gen ciorba cum spui tu, numai cand ii vad mi se face greata. In schimb cei moldovesti sunt perfecti, cu multa miere si nuca. Cum eu nu mananc produse de patiserie in timpul anului, odata pe an imi fac pofta.
Gusturile nu se discuta. 😀
Ma gandeam la gospodine! Stiu si eu sa fac, asa cum am preluat traditia din familie! In ceea ce priveste cele 44 de pahare, cred ca e vorba si de dimensiunea lor! „Degetare”, cupe sau „vaze”! Asta depinde de voi, barbatii!
Si mie imi place cei ciorba si i-as incadra ca desert, deoarece sunt putin dulci.
In orice caz nu sunt satiosi, sunt gen pepene rosu, mananci te umflii, dar in 30 minute ti se face foame din nou.
Deci cel mai bine merg ca desert.
Pentru astia gen „ciorba” se face un aluat din faina, apa si sare cam ca la taitei (dar fara ulei). Se taie cu forma speciala de opt, apoi se usuca in cuptor pe o hartie de copt pusa in tava. Se fierbe siropul, apoi se pun macinicii la fiert. Se servesc cu muuuuulta nuca si ceva scortisoara.
😉 Pofta buna… si la un pahar de vin 😀
In primul rand nu cei pretentiosi ci normal se spune Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia , si este o sarbatoare crestina in care ii cinstim pe cei 40 de Mucenici pentru faptul ca nu au renuntat la credinta ortodoxa nici cand au fost amenintati cu moartea nici cand au fost tinuti o noapte intraga intr-un lac inghetat nici cand au fost batuti cu pietre, nu este vorba de pahare de baut nici de colaci ci in primul rand de o sarbatoare crestina.PUNCT
aia moldovenesti sunt naspa….astia cu zeama sunt super
Exista un moment, sau o zi, in viata fiecarui barbat in care trebuie sa faca ceea ce-i corect: sa nu fie egoist, sa se gandesca la poporul caruia ii apartine si la prietenii sai. Aceasta zi este 9 martie.
Dupa atatea zile in care se aduc omagii fiintei supreme, femeia, iata ca a venit si randul barbatilor. 9 martie e Ziua Mucenicilor, Ziua celor 44 de pahare de vin pe care e musai ca un barbat sa le bea.
Nu de alta, dar asa cere traditia. Paharele de vin sunt inchinate in cinstea celor 40 de Mucenici Martiri ce s-au sacrificat acum 2000 de ani pentru credinta crestina.
Romanul, de felul sau mai generos, a mai adaugat 4 la numarul initial.
Mie imi plac si aia moldovenesti. Dar daca am de ales, clar voi alege „ciorba” ;))
Ce crezi că mănânc acum? Indiciu: delicioşi
Mai mult imi plac cei ‘colac’ cum le spui tu, care sunt din aluat de cozonac, au asa o consistenta, ii mananci ca pe un desert, nu ca pe o ciorba, plus ca nu prea imi prieste scortisoara aia pe gat… Oricum, cred ca totul sta in cum am fost obisnuiti cand eram mici.
mie una numi placcc am gustat o data…si chiar numi plac na gusturile nu se discuta
nu stiu despre ce vorbesti tu cand zici de colacii aia moldovenesti,dar macinicii sunt de un singur fel: aia ‘ciorbisti’ si atat :))…si,da, sunt deliciosi 😡
[adica eu nu am auzit de macinici gen colaci cu nu-stiu-ce…;))]
cele 44 de pahare nu imi aduc aminte de nimik imi aduc aminte de mucenicii moldovenesti cu miere si nuca pe care ii facea mama numai cand ma gandesc imi vn apa in gura