Avalansa pe Marte

Recent NASA a inregistrat primele imagini ale unei avalanse pe Marte. Aceasta avalansa a starnit interesul cercetatorilor deoarece, pana acum, nu s-a mai inregistrat nici un fenomen de acest tip pe Marte.
Fotografiile au fost realizate in cadrul programului de explorare a planetei Marte, program ce va fi extins anul viitor prin lansarea unui robot autonom care sa cerceteze suprafata planetei.

Oare extraterestrii aia mici si verzi au fost la schiat ? >-)

Avalansa pe Marte

4 comments

  1. de cand tot lanseaza NASA misiuni catre Marte, ajungeam pedaland pana acolo :)) N-o sa vedem noi prea curand asa ceva, pentru ca robotica necesara acelei misiuni e abia in stadiu experimental. Am vazut cateva documentare legate de roboteii aia care or sa-i trimita si desi au progresat in mod semnificativ in domeniu, totusi au multe lacune. Praful martian e cea mai mare problema cu care se confrunta orice misiune acolo, precum si lipsa unei solutii pentru o vedere panoramica a zonei de explorat, ceea ce ii face sa piarda din vedere detalii importante care merita cercetate. Probabil ca cea mai buna solutie este tot echipajul uman care sa se duca pana pe Marte (preferabil sa se mai si intoarca).

  2. Avalansa? Eu as numi-o alunecare de teren. Nu prea pot desparti ideea de avalansa de cea de zapada. :))

  3. Dupa episodul cu „primul om pe luna” nu prea mai am incredere in americani.Din poza parca e o scoarta de copac ­čśŤ

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.