Apa de la chiuvetă, în Bucureşti

Când am venit acum ceva timp în Bucureşti, insistăm să beau apă de la chiuvetă. Şi oamenii se uitau dubios la mine. Mie în schimb mi se părea un mare moft să bei numai apă îmbuteliată, cumpărată din magazin. Între timp însă mi-am dat seama că oamenii nu erau tâmpiţi să dea banii aiurea pe apă când puteau să bea de la chiuvetă. Din păcate însă la chiuvetă apa nu prea mai e potabilă.

Astfel arată apa ce curge la chiuvetă. Un portocaliu închis, spre ruginiu. Şi am stat ceva timp să se limpezească dar deja mă plictisisem.
P.S. pentru cine nu ştie apa e incoloră, inodoră şi insipidă.

13 comments

  1. si asa e totdeauna la tine, neagra si cacacioasa

    sa-ti cumperi apa de feicare data cand o vezi asa, adica 2% din timp, din cauza iditiotilor de la tine din bloc, care au schimabt vreo teapa si au curatat vreun calorifer pe intrarea ta

  2. Eu stau în Târgu Jiu , şi când plouă se mai întâmplă să fie apa murdară , însă am citit undeva că în Târgu Jiu există cea mai potabilă apă din România pentru că curge direct din munte , însă asta nu o cred în proporţie de 100%

  3. Din pacate …cat de curan apa potabila va fi un lux….pe planeta noastra!

  4. Țevi, vechi murdare și ruginite.
    Până la cea principală a blocului e obligația firmei de apă să o schimbe, dar pe coloana principală a blocului și adiacentele, trebuie schimbate de proprietari.
    Nu e anormal ca țevile să devină vechi, ca orice lucru vechi, îl iei și îl schimbi și gata.

    Dar nimeni nu se înghesuie la schimbat țevi. Nici ăia de la apă, nici proprietarii.

  5. Depinde ce reparații.
    Ăia de la apă schimă numai valvele probabil.
    Iar cei cărora li se sparg țevi, le schimbă pe alea prin care preiau apă de la coloana principală.
    Și așa, rămâne coloana principală ruginită non-stop. Și atunci degeaba ai valve bune și țevi noi.

    Așa că… decât să te trezești cu viermișori și pietre la rinichi, mai bine bei apă cumpărată… ideea e că toate sunt făcute la noi să nu se rezolve niciodată. 😆

  6. mda…si in constanta situatia e la fel de maro cu apa potabila. 6,90 lei metrul cub de apa din care nici la flori nu pun.

  7. 6.90?
    Aici nici 4 lei nu cred că e apa rece… și nici aia caldă nu ajunge atât…
    Am auzit și în alte localități diferențe așa mari de preț. Îmi imaginez că o depinde mult de câte râuri sunt în zonă sau alte chestii de genul…
    Dar tot mă așteptam să fie în București apa mai scumpă ca în restul țării…

  8. @Diana: da, intr-adevar depinde si de zona…la mine apa rece difera ca pret si in functie de anotimp, asta vara era 5.70, iarna 6.90, iar aia calda depaseste 10 lei. eu stau singura intr-o garsoniera, si platesc intretinere 72 lei vara (cu 2 metri de apa calda si 3 de rece).

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.