Analiștii militari și profesioniștii Antena 3 au confundat un joc video cu războiul din Ucraina

Postul cel mai cel a luat plasă cu un videoclip care era clar pentru orice copil de 10 ani că nu e real.

În avalanşa de imagini video care au legătură (sau nu) cu războiul din Ucraina, Antena 3 a picat în plasa dezinformării. Postul a difuzat, sâmbătă, imagini prezentate ca fiind din Ucraina, însă, în realitate, erau dintr-un joc pe calculator, numit ArmA 3.

Publicitate
Imaginile prezentau un avion de război, atacat de un sistem antiaerian. la un moment dat, avionul este lovit, iar pilotul se catapultează.

În studio, erau jurnaliştii postului Mihai Gâdea, Mircea Badea şi Radu Tudor şi purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu.

Clipul, difuzat de două ori pe post, a fost comentat şi din studio ca fiind real.

„Iată imaginile cum se trage. Este un avion de luptă după care se trage cu antiaeriana. Cred că a exista un contact, dar trage în continuare, comentează Mihai Gâdea imaginile de pe ecran.

„Semnalele alea luminoase erau lansate de avion ca să atrag tirul, domnule general?”, se întreabă Mircea Badea. În fundal, i se răspunde „Da, da!”

Radu Tudor, concluzionează; „L-a lovit şi s-a prăbuşit. S-a catapultat pilotul militar, dar probabil s-a catapultat în interiorul unităţii militare ucrainene. Lupta asta militară antiaeriană e fantastică.”

Ce zice hanalistul Tudor, după trei zile:

Sub presiunea uriasa a evenimentelor, pe fondul cantitatii uriase de informatii si imagini, pot aparea si erori. Se intampla, este inevitabil.

Important este ca ele sa nu fie intentionate. Intr-un imens efort editorial, #Antena3 are transmisie live 24 din 24, considerand ca importanta momentului este cu totul exceptionala.

E razboi la frontierele tarii noastre. In 99,9% din sutele de ore de emisie, am transmis de pe frontul din Ucraina, din punctele noastre de frontiera, am stat cu refugiatii, i-am ajutat, am difuzat informatii bine verificate si analize precise din toata Europa si din SUA. 24 de ore pe zi, adica 1440 de minute.

Toti suntem obositi, dar foarte dornici sa difuzam adevarul non stop. E razboi langa noi si asta ne mobilizeaza fantastic.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.