zambesc.com RSS Feed

Amenzi pentru cei care nu mananca tot din farfurie

Daca in copilarie primeam amenintari ca ramanem fara jucarii daca nu mancam tot, astazi riscam sa primim o amenda. Nu este o gluma, iar solutia mi se pare corecta, evident cea cu amenda. Un restaurant din Cehia aplica aceasta metoda si personal mi se pare foarte corect. Restaurantul cu pricina e unul de tipul ,, all inclusive ”, fiecare client are un control deplin a ceea ce pune in farfurie.

Amenda nu e una simbolica, ci aproape cat taxa initiala. Practic platesti dublu daca arunci mancarea. Scopul restaurantului nu e ca tu sa faci burta si nici sa cresti mare. Ideea e sa nu facem risipa. Iar la acest capitol sunt probleme mari, iar noi romanii nu facem exceptie. Ba mai mult suntem undeva in topul celor care pun mai mult in farfurie, frigider, decat au nevoie. Doar ca la noi nu te amendeaza inca nimeni.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*