Vrem produse ecologice, nepoluate, dar noi poluam non stop

Ecologia e un subiect sensibil si probabil nu o sa reusim niciodata sa facem planeta curata cum a fost candva. Insa odata cu noul val de interes pentru produsele ecologice si tot ceea ce este bio, ma gandeam ca unii dintre noi se vor schimba si ca vom avea ziua zero, adica ziua in care toti vor intelege ca padurile, apele sau iesirile din localitati nu sunt rampe de gunoi. Din pacate nu este asa, o data cu topirea zapezii ies la iveala gramezile de moloz si alte gunoaie ce au fost depozitate in urma cu cateva luni, saptamani. Cu alte cuvinte suntem tot acolo, vrem sa mancam ecologic, dar poluam fara scrupule.

Nu sunt radical din acest punct de vedere, insa nu pot sa inteleg cum de poti sa duci zeci de saci cu moloz in padure. In padurea, in parcul unde vii dupa aceea cu copiii la aer curat. Si toate acestea desi exista firme care colecteaza deseuri, ba chiar poti apela la o inchiriere container de moloz. Vine firma si il amplaseaza in fata casei tale, il umpli dupa care tot ei il iau. Si asa sigur nu ajunge in padure, apa, sau la marginea vreunui drum. Daca ar fi sa intrebam o suta de necunoscuti, despre poluare, toti ar condamna acest lucru. Si atunci cine naiba polueaza, cine este idiotul sau idiotii care duc molozul pe unde apuca ? Nu am auzit pe nimeni sa apropbe asa ceva, toti critica, dar gunoaiele sunt peste tot. De la Vama Veche pana in varful Carpatilor.

Cine arunca molozul, gunoaiele la marginea oraselor ?

Sa arunci molozul pe marginea strazii mi se pare o treaba ,,organizata” si nu cred ca om cu mintea limpede ar face asa ceva. Or fi unii de pe alta planeta ? Niste extraterestrii care si-au luat un apartament cu credit si s-au gandit sa il modifice? Sau poate sunt niste indivizi care s-au obisnuit sa arunce pe jos cojile de la seminte si de aici si aruncatul de gunoaie la intamplare. Greu de spus cine este in spatele acestor fapte, un lucru e sigur insa: sunt nesimtiti si nu le pasa decat de ei si de ziua de astazi.

One comment

  1. Cei care locuiesc in zonele in care se fac constructii constant vad acest lucru zilnic… Toata lumea vrea schimbare, dar nimeni nu schimba nimic.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.