Un berar francez a realizat o bere albastră

Bere blondă? Bere brună? Bere să fie, nu contează culoare, chiar dacă e… albastră. Un berar francez a început să folosească alge marine care deţin un pigment natural pentru a transforma berea sa artizanală într-un sortiment de culoare albastră, informează Reuters.

Brandul care produce acea bere, „Line”, reprezintă un joint-venture între o firmă ce doreşte să popularizeze folosirea algelor ca supliment dietetic şi o fabrică de bere artizanală din apropiere, care dorea să găsească o modalitate pentru ca băuturile sale să devină diferite în raport cu alte produse care există pe piaţă.

Noul sortiment de bere albastră se vinde bine, afirmă Sebastien Verbeke, un angajat de la Hoppy Urban Brew, producătorul acestei băuturi.

Culoarea sa albastră provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franţei. Componenta spirulinei ce produce nuanţa albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricaţie.

Testând o sticlă proaspăt fabricată cu acest sortiment de bere, o angajată a fabricii, Mathilde Vanmansart, spune că băutura are gust de hamei, este uşoară şi cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenţei algelor este culoarea sa albastră.

Xavier Delannoy, a cărui fermă furnizează spirulina, a spus că după testarea mai multor mostre, fabrica de bere a găsit varietatea care îi atrage cel mai mult pe clienţi.

El a dezvăluit că 1.500 de sticle de bere albastră au fost vândute anul trecut între lunile octombrie şi decembrie, iar berăria se pregăteşte să îşi mărească producţia pentru a face faţă cererii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.