Tradare in secuime

Nu este vorba de vreun film cu hoti si vardisti, si nici de vreo pagina din cartea de istorie. Si totusi cineva de prin secuime a tradat. Nu stiu daca pe bani sau obligat fortat. Cert este ca azi in centru Timisoarei la una din casutele amplasate cu ocazia sarbatorilor de iarna, niste arabi invart la kurtos kalacs. Deci nu kebab, nu shaorma ci colac secuiesc. Si aceasta in exclusivitate, adica nimic altceva doar colac secuiesc pe paine. Mai urmeaza sa apara cu o taraba care vinde carnati, soric, jumari. Adica de astea traditionale cum face si mama lor acasa.

Nu am nimic cu intreprinzatorii, insa parca, parca, nu prea e cu ,, gust” traditional o astfel de oferta. Nu am nimic cu ei, dar cand vine vorba de sarbatori, traditie, parca ar trebui sa lase pe altii. Sau poate ar trebui sa spunem multumesc ca nu au aparut cu o taraba cu obiecte bisericesti. Ca mare lucru nu ar fi, de aprovizionat din China pot si ei. Ba chiar ar putea avea un marketing mai bun, ar prezenta produsele ca fiind plimbate si pe la Mecca nu doar Ierusalim ­čÖé .

Probabil acesta e viitorul, ca nu va fi cine pana la urma sa lucreze prin Romania. O sa ajungem sa avem medici indieni, arabii o sa ne pregateasca porcul de craciun. Iar la biserica ne va spovedi un chinez.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.