zambesc.com RSS Feed

Tonul e bun, comestibil sau e mai plin cu mercur decat un termometru vechi ?

Imi place tonul, e singurul peste pe care il mananc de la conserva. Si totusi nu stiu daca e comestibil. Mai peste tot unde se vorbeste despre acest peste este adaugat la final si cuvantul mercur. De zici ca tonul e un mare betivan, doar ca prefera exclusiv mercurul. Unii spun ca este toxic si punct, altii sunt mai moderati si sustin ca e toxic daca e consumat in cantitati mai mari. Ultima versiune nu mi se pare una credibila, ori e toxic, ori nu. Sau ipoteza e una de genul: nu mori imediat, iti scad doar cateva zile din viata. Ceva de genul 5 zile la o conserva happy. Sincer nu stiu ce sa cred, magazinele sunt doldora de conserve cu ton. Cel putin asta scrie pe ele, nu am gasit pe niciuna vreo inscriptie care sa spuna ca exista si mercur printre ton. Pana la urma mercurul o fi in alea mai scumpe, ca doar asa se poate justifica pretul happy.

Una peste alta, ar trebui sa eliminam mai toate alimentele daca vrem sa traim mult. Asa sigur nu mai murim din cauza mancarii, ci de foame.

, , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*