Stii si la ce te ajuta daca stii ?

Aceasta intrebare m-a framantat inca de pe bancile scolii, niciodata nu am inteles de ce trebuie sa invat despre toate la modul general si nimic aprofundat care m-ar fi interesat, pasionat cu adevarat. Insa problema cu stii si la ce te ajuta daca stii persista mai pretutindeni in jurul nostru. Daca unele raspunsuri nu ne-ar costa bani nu ar fi o problema. Dar exista situatii cand costurile sunt imense si asta desi banii respectivi ar ajuta cu siguranta niste semeni de-ai nostri mai oropsiti de soarta.

Un exemplu pe care doresc sa il ,, subliniez”, nu prea tine de noi, dar si in cazul nostru exista multe cheltuieli inutile. Deci cea mai inutila si costisitoare cheltuiala e facuta de NASA. Aceasta organizatie, cheltuie miliarde de dolari, pentru a da raspunsuri de genul : ,, am descoperit o planeta fantastica, dar care se afla la 2 miliarde de ani lumina”. Mai toate descoperirile lor suna in acest fel, pe cine ajuta, pai habar nu am…:)

Eu unul nu am de gand sa merg 2 miliarde de ani lumina prin Univers si nici nu cunosc vreun curios…Dar stiu ceva care nu ma ajuta.

7 comments

 1. Foarte interesant ce spui, are sens. Insa aceste lucruri si detalii fac parte doar dintr-un puzzle gigantic, care este evident ascuns de ochii lumii, scopurile le stiu doar cei de la putere.

 2. oate cercetarile si descoperirile astea, puse cap la cap, poate in final duc la descoperirea de lucruri utile, gen o planeta pe care exista viata, sau ale elemente care ne-a putea fi noua de folos.

 3. Autorul articolului da dovada de „egoism.” 🙂

  Descoperirea unei planete care sa poata sustine viata omeneasca sau care macar sa aduca resurse ar putea ajuta pe stra-stra-stra-stranepotii tai.

  Daca nu inventa unul curentul acum mult timp, ai aveai tu acum calculator sa scrii pe blog sau internet si toate inventiile care au decurs din aceasta descoperire uimitoare? 🙂

  Cand s-a descoprit curentul, era privit la fel, ca o ciudatenie nefolositoare. Si masina cu care mergi la fel…

  In rest imi place blogul tau. 🙂

 4. Alex @

  Eu nu am nimic impotriva sa construim mijloace de transport care merg cu viteza luminii, insa tot descoperim lucruri care nu ne ajuta, iar alte milioane de oameni mor de foame.

  Plus ca si daca am calatorii cu viteza luminii, tot nu am ajunge decat dupa mii de ani la destinatie. Multe cercetari nu au dus la nimic, iar cele descrise mai sus cam tot intr-acolo merg.

  Doar un pic cu picioarele pe pamant ar trebui sa fim, in rest si eu vreau evolutie…:)

 5. Sa mai descoperit si ca viteza luminii poate fi depasita 🙂 poate ajungem mai repede pe planeta aia 🙂

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.