Statul chinez isi va nota cetatenii si ii v-a pedepsi pe cei care gresesc

Nu este o gluma sau stire falsa, realesul presedinte chinez vine cu o lege stalinista. Cu alte cuvinte daca ai fumat intr-un loc interzis, ai fost antisocial, ai trecut pe rosu, sau ai un comportament nepotrivit pe net. Risti sa primesti interdictia de-a calatori cu avionul, autobuzul, si alte interdictii. Sistemul inca nu e pus la punct, insa se pare ca va fi lansat experimental la data de 1 mai. Pare scenariu de film, de-a dreptul diabolic. Fiecare cetatean va avea un punctaj social iar in functie de note va fi pedepsit si catalogat ca bun sau rau. Un fel de dupa fapta si rasplata, doar ca pe bune. Probabil multe organizatii internationale vor condamna sistemul, insa eu vad o solutie intr-un astfel de sistem. Nu cred ca ar strica si pe la noi, ca la capitolul educatie civica, bun simt, avem o groaza de repetenti.

Esti bun sau rau ?

In filme si povesti binele invinge tot timpul, realitatea ne-a demonstrat insa contrariul. Astfel ca multi dintre noi se consoleaza cu ideea ca totusi candva, undeva, va exista si un echilibru, o dare de seama. O rasplata divina, pana acolo insa societatea e calcata in picioare. In concluzie cred eu ca Romania ar avea nevoie urgenta de o astfel de lege, sistem. Iata cateva exemple :

– Ai dat o lege in favoarea ta cand ai fost la putere..Minim 5 ani de puscarie si interzis pe viata la mers cu avion, masina, bicicleta, etc.
– Ai scuipat seminte pe jos….Mersul piticului timp de 2 ani.
– Ai dat manele la maxim…Mers intr-un picior timp de 3 ani.
– Ai scuipat pe jos…Circuli doar prin canalizare 1 an, nu ai voie afara din canal.

Si asa mai departe, sunt sigur ca am deveni cea mai civilizata natie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.