De ce se inchid magazinele mai mici ?

De ceva timp magazinele mari inghit pe banda rulanta vechile magazine. Multi pun aceste ,, falimente” pe seama pretului si a ofertei mai restranse pe care o au magazinele mici. In realitate lucrurile nu stau chiar asa, ma refer la magazinele de nisa, gen cele care vand feronarie, scule si alte maruntisuri. Cel putin in privinta pretului, magazinele mici au fost tot timpul sub magazinele mari. Cat priveste diversitatea, de multe ori nu gaseam in Dedeman sau in Praktiker ce gaseam intr-un magazin mic. Si totusi magazinele mici au disparut in proportie de 90%.

Cum poate supravietui un magazin mic de nisa ?

Problema cea mai frecventa este prezentarea marfii, posibilitatea de-a te servi, de a alege ce vrei tu. Cu alte cuvinte niste rafturi metalice, ar schimba mult lucrurile. Evident e nevoie si de un spatiu adecvat, o prezentare placuta si produse de calitate. In ,, zona ” de feronerie produsul de calitate, produsul romanesc, are succesul garantat. Din pacate nu prea mai avem produse romanesti, si magazinele mici, de nisa au cam disparut si ele. Totul e un ,, lant” iar in acest moment se pare ca lipsesc mai multe ,, verigi”. Eu totusi cred ca o revenire e posibila oricand. Totul se ,, invarte” in jurul calitatii si a unei prezentari decente. Nu imagine de bazar, ci una mai romaneasca..De aici cred eu si neincredere sau increderea, lumea s-a saturat de made in China si de prezentare a la Turcia.

Un exemplu elocvent sunt patiseriile din marile orase. Sunt cateva exemple de success cam in fiecare oras mare. La fel se poate si in cazul micilor producatori. Sunt sigur ca oricine ar prefera un ciocan sau un cleste romanesc in detrimentul oricarui brand vandut in orice magazine mare. Candva eram buni la acest capitol, acum se pare ca ne-am pierdut indemanarea si flerul. Chiar daca toti isi doresc marfa romaneasca, nimeni nu se apuca de produs. In cel mai bun caz se cumpara vrac si se ambaleaza in Romania. Iar cu aceasta ,, ocazie” de multe ori se schimba tara de origine.

In concluzie, daca vrei sa construiesti o afacere buna, sanatoasa si de viitor, ideal ar fi sa faci o fierarie, ar fi un pas mic, dar un inceput sanatos. Cu un marketing orientat catre client, nu ai cum sa dai gres.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.