zambesc.com RSS Feed

Spaga la Timisoara in 2013

Sunt extrem de ,, alergic” cand vine vorba de spaga, personal nu am dat niciodata cadouri de genul decat o ciocolata, buchet de flori sau maxim o cafea. Evident sunt constient ca in jurul nostru se invart sume fabuloase la capitolul spaga, dar pana astazi nu am vazut in realitate o astfel de miscare. Deci astazi doi domni de la o directie a lu’ peste prajit s-au prezentat la firma unde lucrez. Toate bune si frumoase, acte in regula..dar daca ei ar fi rai s-ar mai gasi cate ceva..Am crezut ca glumesc, cel putin zambeau..si spuneau ca totul este in regula.

Pana la urma unul dintre ei mai cu tupeu cere ceva produse, adica ceva in valoare de 600 lei..Nu mi s-a parut ceva fantasic, desi intial ma asteptam sa plateasca obiectele. Ma rog, fie, nu eu raspund, doar ca s-a intamplat sa fiu prin zona, la un moment dat am iesit din birou…Ca dupa plecarea lor sa aflu ca obictele in valoare de 600 lei au fost un aperitiv si au mai cerut..da e corect ,, au cerut” marfa in valoare de circa 6000 – 7000 mii lei. Si asta desi firma era in regula…doar ca ei puteau sa fie rai, doar ei sunt legea, statul si Dumnezeu pe pamant.

Tot controlul a durat circa 60-70 de minute, deci pot sa faca cel putin 5 firme pe zi, adica cateva mii de euro. Daca era dupa mine nu stateam pe ganduri…DNA scria pe ei, dar asa cei mai cu experienta m-au linistit si mi-au spus ca asa functoneaza treaba si vor incerca o ,,negociere”. Pur si simplu ajungi in punctul in care iti este scarba de sistem, iar daca ai 7-8 controale de genul eu zic ca mai bine te lasi pagubas, in ziua de astazi mai mult de jumatate dai pe taxe, si inca pe atat celor care bat la usi, in consecinta trebuie sa aduci bani de acasa.

Nu ma asteptam ca in anul 2013 un inspector in slujba statului roman sa aiba tupeul, nesimtirea, sa ceara spaga. Idiferent de vremuri se pare ca anumite lucruri nu o sa dispara niciodata. Poti sa fii corect, poti sa fii perfect in regula..ei tot iti vor baga mana in buzunar.

, , , , , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*