Simulare in caz de urgenta

Din cand in cand se mai face cate o simulare in caz de urgenta. Sa vedem cat de pregatiti sunt cei care trebuie sa intervina.
Da, un lucru nu inteleg.
De ce e pregatita toata treaba dinainte?

Sa zicem ca e o simulare de incendiu.
Pompierii sunt pregatiti cu tot ce le trebuie, si asteapta sa intervina. In cladirea unde se va simula incendiu li se spune ca e o simulare, sa iasa ordonat.
Pompierii vin, dotati exemplar, intervin ca la carte totul e bine.
In teorie sunt foarte pregatiti.
Practic…

Practic nu ar trebui sa se anunte simularea. Sa stie de ea doar cativa oameni de la varf. In ziua respectiva suna la pompieri si anunta incendiu. Sa vedem atunci cat de echipati sunt pompierii si cat de exemplar intervin.

Ca daca e vreo urgenta nu ii anunta pe ei cineva dinainte ca sa se pregateasca.

7 comments

  1. Pai si impresia unde e? Daca deja nu mai se stie de simulare de incendiu, nu mai fac o impresie buna. Nu trebuie sa iasa si ei cu onoarea nepatata ? :)) .oricum isi fac treaba mai mult sau mai putin bine.

  2. Eu cred ca problema nu este cu pompieri ci cu oamenii, cei care habar nu au ce ar trebui sa faca in caz de incediu. Cite astfel de simulari se fac la firma, institutii, etc?

  3. un om invata doar din practica. simularile sunt pt angajatii carora le explici si nu stiu ce sa faca (greu de cap). oricum pana ajung pompierii nu mai exista nici macar scrumul, mai ales daca bate vantul.

  4. Perfect de acord cu tine, Andrei! Mai vedem la „teveu”, din cand in cand, dar mai ales dupa ce se intampla prin lume cine stie ce calamitate, cum fac si ai nostri simulari. Regia este perfecta :))) iar ranitii si mortii … mor de ras. Penibil. Sa vezi cand se intampla pe bune cine o sa mai rada si cine isi va mai aminti sa iasa in coloana ordonata.. Iar instructia angajatilor este inexistenta in firme. Vine cel cu instructajul, semnezi o hartie si gata, si-a facut treaba..

  5. …nu simularile in practica sunt… pentru a evalua „oarecum” pregatirea echipelor de interventie… caci precum stim… in realitate, chiar si ajungerea la destinatie… depinde de trafic, de locul incendiului, de multi si multi factori.

  6. Am participat si eu la cateva simulari. A fost mai mult pierdere de timp aiurea. Ne-am agitat toti in curtea liceului. :))

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.