zambesc.com RSS Feed

Cum sa redirectionezi o pagina web

2 Comentarii

Pentru ca Ionutz vroia sa afle cum sa redirectionezi o pagina web, o sa incerc sa explic cat mai simplu si cat mai pe scurt toata povestea.
Din fericire, atunci cand doriti sa redirectionati o pagina web, aveti la dispozitie diverse metode. Asa ca o sa le iau pe rand, incepand cu cea mai simpla. Citeste in continuare…

,

rel=”nofollow” si target=”_blank” in WordPress

3 Comentarii

Pentru inceput cate explicatii despre rel=”nofollow”:
,,Nofollow” oferă webmasterilor o metodă de spune motoarelor de căutare ,,Nu urmaţi link-urile spre această pagină” sau ,,Nu urmaţi acest link specific”. Asta e pe scurt, daca vreti sa va documentati cititi documentul oficial.
Dupa ce v-ati lamurit sa revenim la WordPress. Citeste in continuare…

, , , , ,

Cum sa nu afisezi reclamele AdSense in paginile „interzise”

2 Comentarii

Acum cateva zile, cand am inceput sa afisez reclamele AdSense pe blog cineva mi-a atras atentia ca nu ar trebui sa afisez reclamele Adsense in toate articolele ( in special sa le evit pe cele cu continut pentru adulti). big grin

Pentru a nu afisa reclamele Adsense in paginile interzise am recurs la urmatoarea ideea: la toate articolele in care nu vroiam sa apara reclamele Adsense am adaugat un tag special ( eu am ales tagul adult). Apoi, printr-un simplu script PHP verificam fiecare articol, iar daca este de tipul „adult” nu afisez reclama.
Pentru cine are nevoie de cod:


$taguri = get_the_tags(); 
$adult = FALSE;
if ($taguri) {
       foreach($taguri as $tag) 
	   {
	    if ($tag->name == 'adult'){$adult = TRUE;}; 
	   }
	  }
$reclama = '... aici e codul adsense';
if (!$adult) echo $reclama;
, ,

Google Pagerank Checker

1 Comentariu

Google Pagerank Checker este o simpla aplicatie care verifica pagerankul site-ului (blogului) vostru. Nu trebuie decat sa introduceti adresa si scriptul isi va face treaba linistit.
Pentru cine are nevoie de acest script, exista si un link pentru download.

, , ,

Diferenta intre require_once si include_once

3 Comentarii

Nu am invatat de mult timp sa programez in php asa ca aproape in fiecare zi invat ceva nou. Spre exemplu recent am aflat si diferenta dintre require_once si include_once.
La prima vedere, nu exista diferente intre cele 2 functii, ambele fiind folosite pentru a include un fisier:
include_once „a.php”; // this will include a.php
require_once „a.php”; // this will include a.php

Insa exista o diferenta si aceasta se manifesta atunci cand fisierul care se doreste a fi inclus nu este disponibil sau nu exista deloc. Astfel, in acest caz, include_once va genera un avertisment si va continua executia scriptului. In schimb require_once va genera o eroare fatala si executia scriptului va fi intrerupta.

, ,