Schimburi si confuzii

Urmarind o stire la tv despre doua fete din Rusia care au fost schimbate la nastere, mi-am adus aminte de o intamplare prin care am trecut prin clasa intai. Aveam in clasa doi colegi care erau gemeni neidentici. Intr-o zi unul a racit si nu a venit la scoala. Spre sfarsitul primei ore de curs a venit mama gemenilor pentru a-l lua si pe cel de-al doilea sa il duca la vaccinat, doctor, ceva de genul asta… Pana aici nimic nu prevestea ceea ce urma. Dupa o scurta discutie cu invatatoarea, doamna in cauza se intoarce spre clasa se indreapta spre mine si mai ia de mana cerandu-mi sa mergem. Eu am ramas blocat, nu intelegeam, am avut impresia ca e un vis si trebuie sa ma trezesc. A intervenit invatatoarea spunandu-i ca nu sunt eu copilul ei.

In acest moment imi e greu sa accept cele intamplate, insa asa a fost. M-am gandit de multe ori la intamplare, adevarul e ca semanam un pic cu colegul respectiv, dar totusi…. adevarul e ca eram o clasa numeroasa, probabil si mama colegului s-a simtit usor coplesita de numarul nostru, poate chiar emotionata…alta ,, scuza” nu ii gasesc.
Discutand cu o cunostinta care lucreaza ca psiholog intr-o scoala, am aflat ca marea majoritate a copiilor isi pun intrebarea daca parintii sunt parintii biologici sau nu. Insa cand acest gand este alimentat si de alte elemente, mintea copilului poate veni cu completari extrem de complexe.

Revenind la cele doua fetite schimbate la nastere imi este extrem de greu sa imi inchipui ce au simtit si simt ele, parintii lor, fratii…….complicat si delicat.
Un lucru e sigur, daca parintii sunt albi iar tu de culoare si cu par cret, cret..nu ar strica sa ii intrebi cum arata barza care te-a adus.

4 comments

  1. nu am auzit de știrea asta, dar încerc să mă pun în locul lor: am 20 de ani….să aud mâine-poimâine că am alți părinți și alți frați….ioi, ar fi aiurea…

  2. @ Alex: Sunt totusi cazuri mai rare…de multe ori, in cazul asta, nici macar nu se afla parintii naturali.

  3. Iisuse, ce dureros ar fi sa primesti vestea ca acestia nu sunt parintii tai dupa vreo 20-30 de ani. Ti se schimba viata total. Nici nu vreau sa imi imaginez, brrrrrrrrr!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.