Sarbatorile si scopul acestora

Semnificatia sarbatorilor a fost profund distorsionata in timp, in trecut aceste evenimente insemnau, traditie, credinta, revederea unor persoane dragi, bucuria de-a darui.

Astazi sarbatorile nu inseamna decat :

– afaceri pentr unii, nu conteaza ca lumea colinda, ei mai stau la taraba poate mai vand ceva.
– pentru altii, nu e decat o perioada in care mancam pana vomitam….se poate si mai rau, bem pana vomitam.
– sau inca un moment sa ne etalam cate ne permitem noi, dupa ce am muncit la capsuni.

Romanul nu mai stie sa sarbatoreasca, tot ceea ce facem nu are legatura decat cu banii, mancarea, fala, bautura si cam atat.
Au mai ramas cateva locuri in care poti gasi cu adevarat spiritul sarbatorilor de iarna, insa aceste locuri se gasesc in zonele pe care noi in mod ironic le numim ,, uitate de lume’’. Pana la urma va trebui ca macar de sarbatori sa uitam de ,, civilizatie’’, care in zilele noastre e sinonima cu ,, banii’’. Altfel pe viitor nu vom mai folosi cuvintele ,, vin sarbatorile ‘’ ci ,, iar vin zilele in care vomitam’’.

6 comments

  1. Este pacat ca s-a pierdut traditia Craciunul. Acum toata lumea vrea in cluburi, in loc sa il petreaca in familie, cum se petrecea candva..

  2. Sa stit ca sa pierdut traditia nu mai este cum era o data ,acm colindatori tot vor bani daca ii servesti cu ceva de mancare ori ia si o arunca ori te refuza.Si anul acesta nu prea am avut parte de zapada.

  3. AI dreptate Ana acum te injura toti daca nu le dai bani hai ca mai intelegi copii dar cand vezi cate un din ala cat tine la usa cum si mai si zice ca el vrea sa duca traditi din mosi stramosi de unde..Vor banii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.