zambesc.com RSS Feed

Romanii sunt mai tari decat americanii. Si robotii

Pe scurt, aveam un laptop (Lenovo S12) caruia i-am reinstalat Windows-ul (7 home premium) si vroiam sa il activez.
Tastez codul lipit pe spatele lui, dau activare, eroare. Cheia nu e buna.
Hmm… waiting
Varianta numarul 2: activarea prin telefon.

Sun la nu stiu ce numar, tastez acolo carnatul de cifre (cred ca opt grupuri de cate 6 cifre) la sfarsit robotelul ma anunta ca, codul introdus, nu e bun. straight face

Pasul 3, caut un numar de telefon, sun, nu stiu cum se face ca ma redirecteaza la un call-center unde se vorbea in engleza. Ma intreaba o doamna primele 6 cifre, i le spun, tasteaza acolo si ma informeaza cu seninatate: „Please call again in 2 hours… avem o problema tehnica si nu putem sa va ajutam (asta a zis-o evident tot in engleza dar imi era mie acum greu sa reproduc)”

Ieri, sun din nou. De data asta caut mai bine pe siteul Microsoft Romania numarul de telefon pentru activare. Sun, imi raspunde o domnisoara, ma pune sa ii dictez acelasi carnat de cifre. Cand termin, imi dicteaza un alt sir de cifre (pe care evident le introduc la mine in calculator), dau next si gata. Windows-ul era activat. Genuine.
Mi-a placut cum s-a descurcat domnisoara de la call-center. Scurt si la obiect. Fara intrebari aiurea. Plus ca mi-a rezolvat si problema.

, , , ,
6 Comentarii
 1. ang :

  A zis pe data de 27 iulie, 2010

  pai normal ca nu mai pune intrebari. pentru ca acel cod pe care i l-ai dictat ii spune ei ce windows ai, cat de des il abuzezi, ce mananci de dimineata, ce ii dai lui sa manance si cata carne ii bagi in frigider zilnic. big grin

 2. Soparloiul :

  A zis pe data de 28 iulie, 2010

  Nu am nici eu o părere grozavă despre suportul tehnic de dincolo însă din alte motive. Nu demult am sunat la un call center să rezolv o problemă cu un videophone și am dat peste un tip pe care n-am putut să-l conving că default gateway-ul meu nu este o cutie mică și cu leduri ci un calculator cu Linux. Efectiv nu putea concepe așa ceva. Sunt antrenați să reacționeze după scheme logice simpliste.

 3. Sp0nky :

  A zis pe data de 28 iulie, 2010

  Interesant.Dar sa nu mai dai „carnatul” de nr ,nici unui reprezentant,pentru ca nu are voie sa ti-l ceara.O zi buna!

 4. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 28 iulie, 2010

  Pai si altfel cum ai vrea sa se faca activarea? Sa ma creada pe cuvant ca am cumparat licenta la Windows? i dont know

 5. ang :

  A zis pe data de 28 iulie, 2010

  Tocmai, ca trebuie sa il dai ca sa poata sa ti-l activeze.

 6. Dan :

  A zis pe data de 29 iulie, 2010

  Da… fazele cu robotii sunt tari rau happy Asa mai pateam si eu prin America…


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*