Romanii sunt mai tari decat americanii. Si robotii

Pe scurt, aveam un laptop (Lenovo S12) caruia i-am reinstalat Windows-ul (7 home premium) si vroiam sa il activez.
Tastez codul lipit pe spatele lui, dau activare, eroare. Cheia nu e buna.
Hmm… :-w
Varianta numarul 2: activarea prin telefon.

Sun la nu stiu ce numar, tastez acolo carnatul de cifre (cred ca opt grupuri de cate 6 cifre) la sfarsit robotelul ma anunta ca, codul introdus, nu e bun. ­čśÉ

Pasul 3, caut un numar de telefon, sun, nu stiu cum se face ca ma redirecteaza la un call-center unde se vorbea in engleza. Ma intreaba o doamna primele 6 cifre, i le spun, tasteaza acolo si ma informeaza cu seninatate: „Please call again in 2 hours… avem o problema tehnica si nu putem sa va ajutam (asta a zis-o evident tot in engleza dar imi era mie acum greu sa reproduc)”

Ieri, sun din nou. De data asta caut mai bine pe siteul Microsoft Romania numarul de telefon pentru activare. Sun, imi raspunde o domnisoara, ma pune sa ii dictez acelasi carnat de cifre. Cand termin, imi dicteaza un alt sir de cifre (pe care evident le introduc la mine in calculator), dau next si gata. Windows-ul era activat. Genuine.
Mi-a placut cum s-a descurcat domnisoara de la call-center. Scurt si la obiect. Fara intrebari aiurea. Plus ca mi-a rezolvat si problema.

6 comments

  1. pai normal ca nu mai pune intrebari. pentru ca acel cod pe care i l-ai dictat ii spune ei ce windows ai, cat de des il abuzezi, ce mananci de dimineata, ce ii dai lui sa manance si cata carne ii bagi in frigider zilnic. ­čśÇ

  2. Nu am nici eu o p─ârere grozav─â despre suportul tehnic de dincolo ├«ns─â din alte motive. Nu demult am sunat la un call center s─â rezolv o problem─â cu un videophone ╚Öi am dat peste un tip pe care n-am putut s─â-l conving c─â default gateway-ul meu nu este o cutie mic─â ╚Öi cu leduri ci un calculator cu Linux. Efectiv nu putea concepe a╚Öa ceva. Sunt antrena╚Ťi s─â reac╚Ťioneze dup─â scheme logice simpliste.

  3. Interesant.Dar sa nu mai dai „carnatul” de nr ,nici unui reprezentant,pentru ca nu are voie sa ti-l ceara.O zi buna!

  4. Da… fazele cu robotii sunt tari rau ­čÖé Asa mai pateam si eu prin America…

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.