Puterea cuvantului

De multe ori fara sa ne dam seama influentam, sau suntem influentati de ceea ce spunem, sau spun altii. Este foarte adevarat ca nu tot timpul aceasta ,, putere a cuvantului ” functioneaza, alteori insa poate influenta, schimba vieti. Conteaza sa stii sa alegi din vorbele care iti sunt adresate. Sau daca esti de partea cealalta sa nu arunci cu vorbe care pot ,, atinge”, chiar si atunci cand acestea explica realitatea…… De fapt aceasta e marea problema, mai toti vom retine doar cuvintele care creioneaza lucrurile negative.

Am decis sa scriu cele de mai sus citind aici

7 comments

  1. Păi din experienţă cuvântul lasă urme mai grele decât lovitura. Şi aş spune că lasă urme şi pentru cei care rănesc prin vorbe. Dar depinde de la om la om. Comentariul de la link-ul unde faci trimitere mie unul mi se pare puţin nemotivat. Ok, oamenii sunt răi, pot fi foarte răi, iar oamenii pot începe să creadă dacă li se spune că sunt într-un fel de 5 ori pe zi. Cred însă că în cele din urmă încrederea în sine stă la individ, nu la florăreasa de la colţ.

  2. Poate nu e cel mai bun exemplu, insa am considerat ca un individ in formare, poate fi influentat nu tocmai placut de astfel de vorbe. Mai mult atunci cand acestea vin din partea cuiva la care el tine si probabil pentru prima oara are si sentimentala fata de persoana respectiva……….cel putin asta am inteles din mesajul respectivului.

  3. Exemplul e bun, dar se aplică copiilor sau oamenilor slabi. Exact cum spui, cuvintele dor cu atât mai mult cu cât vin de la cineva drag, de fapt cred că doar atunci dor. În rest ar trebui să te doară pe tine în paişpe de ce zice lumea.

  4. In fata dragostei mai toti avem slabiciuni…e clar ca o persoana trecuta un pic prin viata nu va baga de seama astfel de rautati.

  5. Ai foarte mare dreptate in legatura cu puterea cuvintelor. Orice propozitie spusa cum trebuie nu face decat sa te ajute..

    Uite acest filmulet care ilustreza perfect puterea cuvintelor, sper sa va placa : http://youtu.be/Hzgzim5m7oU

  6. Situatia este valabila in cazul personelor slabae, care nu au incredere in ele. Orice cuvant le poate demoraliza. Din pacate nu functioneaza si invers, o vorba buna nu le reda increderea imediat. Foarte greu isi recapata increderea in sine dupa ce un singur cuvand le-a distrus-o.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.