Prima fila sau o noua aventura

Cu totii candva am avut pentru prima data o carte in mana, ce fel de carte, este greu sa ne amintim. Personal daca ar fi sa ma iau dupa povestile parintilor, primele carti pe care le-am ,, savurat” erau cele culinare. Adica inca nu ajunsesem la varsta coloratului. Dar asta a fost demult, in consecinta nu imi amintesc cand am citit prima carte, primul vers.

E un exercitiu dificil de aducere aminte, insa imi aduc aminte emotia, trairea si noptile nedormite. O carte nu inseamna doar cateva pagini, poate fi mai mult, cel putin pentru mine este mai mult. Iar daca iti place sa citesti, ajungi sa devorezi colectii intregi. Tot timpul m-am intrebat cati oameni sau cine este in spatele unei carti, evident exceptand autorul.

Cine stie ce ne dorim sa citim, cine ne aduce cartea ?

Evident e vorba de editura Nemira fiind una din cele mai vechi edituri private din Romania; am putea spune un Pro Tv intre edituri….nu stiu daca este o comparatie potrivita. Insa multe carti aparute dupa 91 i se datoreaza acestei edituri. Nu vreau sa dezvolt acest subiect insa cartea ocupa un loc important in viata noastra, cine ne ,, alege ” cartea are o responsablitate foarte mare. Putem vorbi de ,, povara culturala” de maine.

Oricat as incerca insa nu reusesc sa imi aduc aminte de prima carte de la Nemira, probabil s-a intamplat la liceu. Perioada in care nu scapam niciun volum nou aparut, plus de asta aveam si inca am un obicei obositor; daca ma apuc de citit in foarte multe din situatii nu las cartea din mana pana nu o termin….. Adica nopti nedormite, dar toate acestea cu o deosebita placere.

Una din colectiile de la Nemira pe care le-am savurat, asteptat cu nerabdare sunt volumele celebrului Stephen King. Cu siguranta ati auzit de acest scriitor, un maestru al horrorului. Candva prin liceu chiar imi trecuse prin minte ca intr-o buna zi voi scrie si eu o carte, insa cand il citesti pe Stephen King, ai impresia ca autorul a scris mai toate povestile posibile si imposibile.

Imi este greu sa scriu despre o carte a acestui maestru, ar fi inutil si poate as transmite prin intermediul acestui text ceva gresit. Despre autori si operele lor e dificil de povestit, insa emotia, suspansul sunt lucruri pe care le resimtim diferit.

Evident e important sa iti placa acele combinatii intre horror si romanul psihologic. Personal sunt absorbit in totalitate de o astfel de lectura. Citind, orele trec de parca ar fi minute. Ma simt parte din actiunea pe care o descrie autorul, totul se muleaza si se imbina astfel incat placerea si curiozitatea sunt una si aceeasi. O noua carte e o noua aventura, multi ar spune banal…, nu este deloc asa.

Fiecare volum a lui Stephen King este diferit tot timpul surprinde, emotioneaza si te tine in tensiune. Personal daca ma opresc din citit fara sa ating sfarsitul, cu siguranta visele mele din timpul noptii vor cauta o continuare a ceea ce am citit. Nemira este editura care ne aduce cartea sau mai degraba ne aduce placerea de-a citi.

Daca ai o viata monotona, coloreaz-o, da-i un pic de suspans, emotie, cartea te va revigora, cu siguranta maine vei descoperi o alta lume in jurul tau.

Acest articol este o tema a concursului Super Blog 2012

2 comments

  1. Am folosit si eu de multe ori libraria online de la nemira si pot spune ca niciodata nu am fost deazamagit de serviciile lor. Recomand cu caldura!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.