zambesc.com RSS Feed

Pe malul Dunarii

In acest weekend am facut o mica calatorie, undeva la 300 km de Timisoara mai exact pe malul Dunarii. Zona este frumoasa dar cu plusuri si minusuri ca mai toate locurile de pe la noi. In primul rand am fost un pic mirat sa vad ca toti oamenii lucrau prin gospoodarie desi era duminica, practic nu s-a vazut acest lucru, in zona parea o zi obisnuita. Au fost si cateva momente care m-au facut sa ma simt de parca faceam parte dintr-o poveste spusa de Creanga.

Ajungand la intrare intr-o localitate am avut privilegiul sa asist la o complicata operatiune de taiere a lemnelor. Mai exact o tiganca si un tigan taiau lemne, crengi dintr-un copac cu un cleste de taiat fier, lacate. Instrumentul arata ca cele folosite de politie la taierea unor lanturi, lacate. Posibil sa fi fost un instrument folosit si la job-ul celor doi, adica recoltat de biciclete, sau alte bunuri de prin gospodariile celor care dorm sau nu sunt acasa.

Ceva mai incolo in drumul meu, alti doi cetateni se pregateau sa duca un lemn pe doua scutere, nu am avut timp si nici rabdare sa astept sa ii vad in actiune. Un alt aventurier se plimba tantos cu un scuter de care avea atasat un carucior plin cu fier vechi. Pentru unii poate aceste imagini nu sunt ceva iesit din comun, pentru altii nu pot aminti decat faptul ca ,, traim in Romania iar inteligenta e amestecata cu prostia”…asta daca as parafraza vorbele lui Badea de la oras.

, , , ,
9 Comentarii
 1. Nell :

  A zis pe data de 12 decembrie, 2011

  Ce mai … plaiuri mioritice…

 2. relansat :

  A zis pe data de 12 decembrie, 2011

  Nu am mai fost la Dunare de vreo 3 ani de zile, dar ma perind des prin tara si sunt la zi cu asemenea peisaje. De multe ori zambesc cand sunt pus fata in fata cu realitatea crunta a respectivelor locuri … pai ce ar mai fi de facut? Zambim si mergem mai departe happy

 3. Adrian Nechifor :

  A zis pe data de 12 decembrie, 2011

  Am tot batut Romania, dar in zona de care zici tu chiar nu am ajuns. De fapt, nici la Timisoara nu am fost. E pe lista! big grin

 4. Cal :

  A zis pe data de 12 decembrie, 2011

  Peste tot in tara exista astfel de imagini cu indeletniciri ale taranilor! Inca mai exista acelfarmec, pe care eu il retraiesc cu drag! Ca sunt primitivi.,,,e partea a doua, insa poate pentru ei e ceva normal sa fie asa, mai ales pentru cei batrani.

 5. dePop :

  A zis pe data de 12 decembrie, 2011

  Un lucru pozitiv de care am uitat sa amintesc, este faptul ca am vazut lebede pe malul Dunarii, vezi multe lucruri interesante in astfel de drumetii si cu siguranta le vezi cu alti ochii decat cei care sunt de prin partea locului.

  Cal @

  Nu sunt deloc primitivi, dimpotriva sunt dotati cu tehnologie si mijloce de locomotie motorizate, singura bila neagra ar fi faptul ca nu respecta zilele de sarbatoare.

 6. Stefan :

  A zis pe data de 12 decembrie, 2011

  Frumos traseul ales… doar ca cateodata … oameni ce ii vezi pe acol (si nu numai) iti lasa o impresie … mai de Doamne Ajuta…

 7. Pos :

  A zis pe data de 12 decembrie, 2011

  Ingeniosi mai sunt…..

 8. Laurentiu :

  A zis pe data de 19 decembrie, 2011

  Pacat de frumusetea Dunarii…nu reusim sa investim cat se merita si avem de pierdut mult in acest sens! Fac altii bani folosindu-se de bogatiile naturale, noi nu suntem in stare!

 9. Busuioc Florin :

  A zis pe data de 8 martie, 2012

  Fiecare fura cum poate de la un betisor de chibrit pana la paduri asa este in Romania.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*