zambesc.com RSS Feed

Parada militara, 1 decembrie 2010

Pentru cine are chef sa participe la parada militara de maine, 1 decembrie 2010 (in Bucuresti), am descoperit comunicatul oficial in care este precizat programul si desfasurarea evenimentelor.

Aproximativ 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Tot în Bucureşti vor avea loc, în aceeaşi zi, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului (ora 8.00) şi Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I (ora 9.00). Începând cu ora 17.00, militari din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe pe itinerariul Palatul Cercului Militar Naţional – B-dul. Regina Elisabeta – Piaţa Operei – Pod Cotroceni – B-dul. Geniului – B-dul. Vasile Milea – B-dul. Timişoara.

Militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naţionale a României.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori şi solemnităţi de retragere cu torţe.

Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

Nu uitati nici de Imnul National al Romaniei.

, , , ,
18 Comentarii
 1. catalin :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  Numai eu,de 1 decembrie muncesc,,,ptr ca avem un patron comunist?Cine mai lucreaza?

 2. Ana :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  Nu stiu daca sa merg anul asta, daca nu e iar f frig, poate merg happy cu aparatul foto!

 3. Uirebit :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  Superb.
  Inca 100.000 de euro cheltuiti pe mutarea logisticii si oamenilor, sute de ore pierdute, haos in traficul din capitala.
  Daca cei pe care ii comemoram acum ar putea sa vada cum a ajuns tara lor, s-ar rasuci in mormant.
  sad

 4. CristiaN0S :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  eu lucrez in noaptea asta sad

 5. flashxml :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  Daca nu ploua ,mai mult ca sigur ca o sa merg sa vad defilarea.

 6. Marius :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  Unu’ lucreaza, altu se teme de vreme rea, altu’ se gandeste ca iar se cheltuiesc banii contribuabililor. Fratilor, e 1 Dcembrie, e ziua noastra! Indiferent ca e frig, ca se cheltuieste o caciula cu bani sau ca lucrezi (hm, desi in cazul asta omul n-are vina) trebuie macar sa ne gandim la cat de determinati ne-au fost bunicii sa faca Marea Unire si sa facem un mic efort de punere impreuna, unii cu altii. Da, stiu, „impreuna” in Romania nu exista!

 7. VLAD I :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  Mai bine le-ar da militarilor drepturile ce le-au taiat cu nerusinare.

 8. Liviu :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  Hey, multumesc ca ai gasit comunicatul de presa. A aparut cam tarziu pe 30 Noiembrie.

 9. un Dan :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  @ Uirebit
  In toate tarile exista aceasta parada militara de ziua nationala. Este adevarat ca se cheltuiesc ceva bani din buget pentru combustibil si logistica, dar asta e similar ca atunci cand este ziua ta si nu dai o bere la prieteni pe motiv ca e criza si nu ai bani…
  Sunt anumite obiceiuri care trebuie respectate si duse mai departe.
  Personal nici eu nu sunt multumit de situatia actuala in care suntem, nu-mi plac cei care ne conduc si nici cum o fac, dar o sarbatoare trebuie sarbatorita. Eu dupa 11 voi fi la Arc sa vad defilarea… voi vedea cat pot rezista, daca ploua sau e frig…

 10. Ady_blackcat :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2010

  Eu o sa ma ducmaine sa incerc sa fac nise poze,merci pentru ora,ca eu ma duceam de la 9 si inghetam ca un cacatel acolo rolling on the floor)

 11. BuDu :

  A zis pe data de 1 decembrie, 2010

  mai bn militarii aia…knd trece cu ttanku sal impuste pe basescu si pe boc.si pe toti din parlament…sa le dea 25% inapoi..ca aia isi risca viata pentru tara..

 12. Alin :

  A zis pe data de 1 decembrie, 2010

  Haos era oricum in fiecare zi in Bucale. Daca s-ar fi respectat legea care spune ca 1 Decembrie e zi nationala si sa fie nelucratoare, traficul ar fi fost oricum mult mai mic decit intr-o zi normala de lucru. Bunaorara cum e duminica in Bucale? Mai traiesti, nu-i asa? Daca unii vor insa ca toate zilele anului sa ie identice (asta aduce a plictis de om batrin) este treaba lor.

 13. Marcel :

  A zis pe data de 1 decembrie, 2010

  E o zi mare!!! Santem din BV, avem un fiu de 7 ani si venim la B de 4 ani la rand. Suntem romani!!!! e ziua nationala…..e ziua noastra!!!!! Azi la 11 v-om fi din nou acolo…..

 14. Dan :

  A zis pe data de 1 decembrie, 2010

  La multi ani, Romania!
  Nu mai fiti necajiti fratilor, „ce e val, ca valul trece”, vom scapa de lepra politica din prezent, chiar daca multi nu vor mai trai sa vada.
  Tara asta nu este numai a lor, ci este a urmasilor urmasilor nostri.

 15. Daniela :

  A zis pe data de 1 decembrie, 2010

  Sunt de acord cu Marius.
  E ziua noastra, a romanilor, asadar: La multi ani, romane!

 16. Victor :

  A zis pe data de 1 decembrie, 2010

  se dau mici si bere??
  si pana la cat tine??

 17. Am fost si la Parada militara de 1 decembrie, Ziua nationala a Romaniei | Zambesc :

  A zis pe data de 1 decembrie, 2010

  […] decembrie, Ziua nationala a Romaniei Scris de Andrei Dutu in data de 1 Decembrie, 2010Dupa ce ieri am aflat programul, azi dimineata m-am prezentat la Parada militara de 1 decembrie, Ziua nationala a Romaniei. Frig, […]

 18. Amy Neagoe :

  A zis pe data de 30 noiembrie, 2011

  Îţi mulţumesc din suflet, pt. info. Tocmai am re-venit, de la facultate (ora 9.30 P.M)!!şi mă întrebam la ce oră să fiu mîine, în Herăstrău: ca să văd avioanele militare şi parada armelor..pe care le deţine, statul Romîn!!
  Salut!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*