Painea secuiasca nu m-a dat pe spate

Imi place painea buna si cred eu ca recunosc o paine buna si de calitate. Zilele acestea am circulat un pic prin tara, ieri am ajuns undeva in zona Sfantu Gheorghe, Targul Secuiesc. Cine a fost prin zona stie ca mai la tot pasul se vinde cate ceva. Ca e paine, miere sau ceapa locuitorii te imbie sa iti cheltui banii la ei. Eu am optat pentru renumita paine secuiasca batuta. Arata suberb, ambalata intr-o folie, aburita, parca era o paine dintr-o poveste cu festin imparatesc. Doamnele care vindeau painea extrem de amabile si serviabile.

Pretul undeva la 8 lei painea, aproape doi euro, ok pretul pentru un produs traditional, natural. Gustul insa o mare dezamagire, pur si simplu painea de Auchan nu e cu nimic diferita de cea cumparata de la Targul Secuiesc. Doar ca cea secuiasca are coaja batuta deasupra, in rest nimic in plus. De paine cu cartofi nici nu poate fi vorba, sau poate intr-un procent sub 1% si nu 40% cum este reteta laudata mai peste tot.

In Timisoara la orice brutarie mica, mare, gasesti ceva mai bun. Nu ca painea ar trebui sa aibe nu stiu ce gust, insa painea cumparata din zona secuiasca este una ieftina, strict pe profit. Nimic, nimic, autentic sau de casa, pur si simplu afacere…Pacat.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.