Nu toti suntem facuti pentru succes

Ok, ai un blog. Dar asta inseamna neaparat ca trebuie sa ai succes cu el?
NUUUUUUUUU!!!!!! [-X

Peste tot gasesti tot felul de sfaturi. Sa faci aia, sa faci ailalta, sa te numeri pana la cinci din trei in trei si apoi o sa ai sigur succes.
Dar nu toti suntem facuti pentru asta. Nu toti avem talent, daruire si mai stiu eu ce mai trebuie.

Toti iti dau sfaturi: scrie pe o nisa, raspunde la comentarii, scrie cu diacritice… aiurea… :-j Cel mai important e sa fi asa cum iti place tie si sa scrii despre ce iti place. Despre ce te atrage si eventual la ce te pricepi.

Ok, apare unu care ajunge sa aibe succes si apoi e dat drept exemplu: vezi, la el s-a putut.
Si toti zic: vezi, se poate. Din pacate insa, din ce cei 1000 care au pornit un blog doar unu a reusit. Restul 999 nu stau sa povesteasca cum nu au reusit si ce trebuie sa faci ca sa ajungi ca ei.
Si apoi crezi ca ai sa reusesti si tu.

Adevarul e ca nu toti suntem facuti pentru a fi buni in orice domeniu. Unul are aptitudini tehnice, altul e mai poetic, altu picteaza patratele. Fiecare cu ale lui.

Apoi apar tot felul de idei motivationale venite de la americani. Scrise de oameni care au fost la momentul potrivit in locul potrivit. Evident, au avut si noroc dar si capacitatea intelectula de a realiza ceva. Si ajungi sa crezi ca orice se poate. Numai sa vrei. Dar nu e asa.

Nu toti suntem facuti pentru succes !

Da, e normal sa incerci sa iti depasesti limitele. Dar sa nu faci o tragedie daca nu ai sa reusesti. Si intotdeauna sa pastrezi o doza de realism. Dixit !

9 comments

  1. Corect. Dar dacă nu încerci, sigur n-ai să reuşeşti. Singura şansă de a fi acel UNU, este să te afli printre cei 1000. Şi cum foarte bine ai spus pe final, trebuie să ne păstrăm realismul.

    În primele luni n-am avut nici măcar un comentariu pe blog şi un bounce-rate de 90%. Nu m-am descurajat, am învăţat din greşeli şi, uşor-uşor, lucrurile au început să prindă contur.

    Particularizând, în cazul blogurilor mi se pare totuşi normal să ţii cont de nişte reguli. Nu poţi altfel. Ai intrat în horă, trebuie să joci. Şi asta îmi aduce aminte de un articol „Obligaţia de a fi remarcabil” (webcopywriter.ro), unde în preambul este citat Seth Godin. Ideea lui e simplă: „Viaţa e mult prea scurtă pentru a face lucruri mediocre”. Problema care se pune este dacă prin perseverenţă poţi substitui talentul, sau câte eşecuri putem accepta înainte să le transformăm în tragedii.

  2. Unii vor sa aiba succes financiar din blog si poate ca vor sa devina si un punct de referinta in blogosfera romaneasca, altii poate tin un blog doar de placere, restul fiind un bonus… In cazul in care exista acel rest!

  3. Vroiai sa spui ca nu toti suntem facuti sa avem succes intr-o anumita nisa sau activitate (in cazul asta blogaritul)! Succesul il putem obtine fiecare daca facem ceea ce ne pricepem si ne place.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.