Masina frumoasa in topul invidiilor intre vecini

In Romania masina a devenit cel mai important, reprezentativ bun al unei personae. Si aceasta pentru ca nu suntem melci si nu putem sa ne caram casa in spate ca sa o aratam la toti. Astfel masina a devenit un etalon in masurarea nivelului unei personae. Nu conteaza daca respectivul sta in chirie intr-o fosta uscatorie, important e ce scrie pe covrigul care il invarte cu mainile atunci cand conduce.

Daca in trecut problema aceasta era vizibila la oras, in acest moment a atins si satul romanesc. Zilele trecute imi povestea o cunostinta de o patanie recenta pe aceasta tema. Omul s-a intors din Spania dupa aproape zece ani. A revenit acasa, si-a luat o masina noua, nu cine stie ce, ci un Logan. In circa cinci zile a primit si o ,, urare de bun venit”. Vecinii i-au semnat pe usi si bonus au rupt o oglinda. Evident nimeni nu a auzit si nu a vazut nimic, contactul cu Loganul s-a facut in fata casei, intr-o localitate mica. Ce mai, intr-un sat unde toti se cunosc si se ,, ajuta” la nevoie.


Foto : CustomWrap.ro

Initial a pus totul pe seama unei intamplari nefericite cauzate de licori ingerate fara numar. Omul a rezolvat problema, a dus masina la o firma specializata colantari auto. Iar masina a iesit de nerecunoscut, ba chiar ii venea sa multumeasca celui care a facut pe poetul pe usile Loganului. Mai toata lumea il intreba cat a dat pe noua masina si unde e cea veche. Masina a iesit impecabila nu mai semana deloc cu ceea ce a fost inainte si asta doar cu cateva folii si cateva elemente decorative. Dupa circa 7-8 zile, intr-o dimineata masina a fost vizitata din nou de ,, poetul ” de ocazie. De aceasta data ceva mai ,, inspirat” infractorul de serviciu a punctat zonele care ieseau mai in evidenta. A lasat in pace oglinzile dar a maltratat cat a putut zona unde era aplicata folia.

Din fericire masina nu a patit nimic, vopseaua, caroseria nu a fost atinsa. Pe langa efectul estetic folia protejeaza. Cu siguranta ,, poetul ” se va intoarce, dar acum il asteapta si o camera de supraveghere, ca doar trebuie facut si un decont. Astfel de lucruri nu s-ar fi intamplat in urma cu ceva ani. Insa astazi unii nu traiesc pentru ei, ci traiesc intr-o competitie continua cu cei din jur. Iar cum caprea vecinului nu mai poate sa moara, pentru ca nu exista, vecinii dau iama la masini.

Daca vrei sa iti fie prieteni toti vecinii, atunci iti iei o masina veche, de preferinta lovita, ruginita ar fi perfect. Ramai cu plata facturilor in urma, ori de cate ori te intreaba un vecin ce face te plangi ca iti merge rau. Si asa totul va fi bine, nimeni nu o sa te invidieze. Sau daca nu iti tragi folie pe masina, camera de luat vederi si nu prea dai pe afara noaptea ­čÖé .

One comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.