Marele club londonez Arsenal a transferat un copil de 4 ani

Clubul de fotbal Arsenal a achiziţionat un preşcolar de patru ani, Zayn Ali Salman, el devenind cel mai tânăr jucător al academiei de talente a grupării londoneze, a anunţat, joi, postul BBC.

Potrivit postului britanic, Salman a atras atenţia clubului atunci când a fost văzut jucând cu copii mai mari.

„Evident, l-am pus să joace şi cu copii de vârsta lui, dar şi cu alţii de cinci şi şase ani, iar de fiecare dată a fost înaintea tuturor”, a explicat Austin Schofield, antrenorul lui Salman de la Academia de fotbal First Touch.

Antrenorul a subliniat, pentru BBC, că puştiul „este mult mai rapid decât restul şi este mai incisiv cu balonul. El loveşte mingea şi pasează mult mai bine decât ceilalţi”.

Totodată, căutătorul de talente al lui Arsenal, Stephen Deans, l-a lăudat pe Zayn Ali Salman, precizând că deja s-au primit „oferte de la mari cluburi”.

Pe de altă parte, clubul german Borussia Dortmund a anunţat că nu are de gând să-l împrumute la o altă echipă, în perioada de transferuri din iarnă, pe tânăra speranţă Youssoufa Moukoko (16 ani), pentru ca acesta să aibă mai mult timp de joc, scrie DPA.

Sebastian Kehl, directorul primei echipe, a declarat miercuri că Moukoko va rămâne la Dortmund şi va face progrese alături de coechipierii săi, nicidecum în altă parte.

”Noi îi oferim lui Youssoufa timpul de care are nevoie un tânăr de 16 ani pentru a se dezvolta, pentru a progresa. El este foarte ambiţios şi vrea să înveţe în fiecare zi ceva nou”, a spus Kehl.

Youssoufa Moukoko, tânăra speranţă a fotbalului german, la numai 16 ani, a stabilit noi recorduri de precocitate, devenind cel mai tânăr jucător şi cel mai tânăr marcator din istoria reprezentativei de tineret Under-21 a Germaniei.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.