Mai ziceam de romani…

Ieri, eram nedumerit cum de nokia.ro a facut o alegere stupida atunci cand au desemnat anumiti castigatori ai unui concurs. Si ma gandeam, na in Romania sunt multe posibile.
Dar am descoperit ca nici astia de afara nu sunt mai breji. In afara, de la nokia.com

Dupa ce am facut eu aplicatia pentru telefoanele Nokia si a devenit disponibila in OVI Store, normal, am zis sa o incerc.
Supriza. Cand o pornesc vroia sa aibe acces la datele telefonului. Ceea ce mi s-a parut foarte dubios. Adica, ce nevoie are de asemenea date. si nu i-am permis accesul, cu nu i-as permite niunei aplicatii.
Evident ca a mers fara probleme in continuare, doar era un amarat de widget care prelua un rss.

Problema a intervenit mai departe. Pentru ca aplicatia am realizat-o folosind un utilizar online de-al lor. Unde nu prea ai ce sa „strici”. Incarci o poza, adaugi un feed rss, ii pui un titlu si gata. Aia e aplicatia. Deci cumva ei au adaugat partea cu „accesul la datele telefonului”.

Cum mi se pare o problema grava le-am scris un email la suport.
„Hello,
I created 2 OVI Apps using the Ovi app wizard , which you can find
them here http://store.ovi.com/publisher/Zambesc/
and I have a question.
Why is it that the applications created is requesting access to my
phone data. I deny it and it work just fine. But why, in the first
place, need that access? I mean, it can scare people off

La care primesc urmatorul raspuns:
Thank you for writing in to Ovi publisher support.

After reviewing your concern, please note that any applications that are requesting phone data such as using sms to verify accounts, personal phone numbers, etc. are not accepted in the Ovi store. If you feel that certain applications are using this method, please send us an email, and we will be able to investigate further.

Pai ba, esti tampit? Ti-am lasat adresa aplicatiei mai sus. Plus, cum nu sunt acceptate in OVI store daca voi le faceti asa. Le faceti ca sa nu fie acceptate ? Deci Nokia. 😐

I-am mai trimis din nou azi un email, am detaliat pe larg problema. Sa vedem, sunt in stare sa o rezolve.

5 comments

  1. De fapt este un mit lafel de mare ca aia dinafara sunt mai breji ca romanii pe cat este pt ei ca romanii sunt toti niste salbatici. In multe privinte negative suntem mici copii pe langa ei…

  2. DRAGA ANDREI, CREDEAM CA AI INTELES PRIMUL AVANTAJ AL GLOBALIZARII: EXTERNALIZAREA ANUMITOR ACTVITATI. DE AICI DECURG SI ERORILE SI PROBELEME CARE LE FAC APLICATIILE. APLICATIILE SUNT PROGRAMATE IN ALTA PARTE A LUMII IAR BENEFICIARUL ( COMPANIA MAMA) ARE ACCES MAI PUTIN LA PARTEA DE DEZVOLTARE. NU FACE DECAT SA O VERIFICE. SI SE PARE CA SI AICI GRESESTE. EU CU NOKIA M-AM CONVINS DEMULT CA ESTE DOAR BRANDING, DOAR MARKETING, DOAR CUM ZICEM NOI ROMANII ” PE AFARA VOPSIT GARDU’ SI-NAUNTRU LEOPARDU’. SI E POSIBIL CA MULTE DIN FIRMELE PRODUCATOARE DE TELEFOANE MOBILE SA AIBA MULTE PROBLEME DOARA CA NU S-AU DESCOPERIT INCA . LOL ^_^ WEEKEND PLACUT !

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.