„House of the Dragon” a atras 10 milioane de telespectatori

Primul episod din serialul „House of the Dragon”, derivat din celebra saga TV „Game of Thrones” („Urzeala Tronurilor”), a atras aproape 10 milioane de telespectatori în faţa micilor ecrane din Statele Unite şi a realizat astfel cea mai bună lansare a unei producţii a postului HBO, precizează un comunicat publicat de grupul WarnerMedia, citat de AFP.

Fanii serialului „Game of Thrones”, care s-a încheiat în urmă cu trei ani, au asistat în număr mare la lansarea noului prequel „House of the Dragon”, a cărui acţiune se desfăşoară cu aproape 200 de ani înaintea evenimentelor prezentate în producţia originală.

Primul episod a fost vizionat de 9,98 milioane de telespectatori după difuzarea sa, duminică seară, în Statele Unite pe canalul TV tradiţional HBO şi pe platforma de streaming HBO Max, înregistrând „cea mai mare audienţă pentru un nou serial original din istoria HBO”, a detaliat luni seară grupul WarnerMedia, care deţine postul HBO.

Acea primă difuzare a reprezentat totodată „cea mai bună lansare a unui serial pe HBO Max în Statele Unite, în America Latină şi în regiunea EMEA (Europa-Orientul Mijlociu-Africa, n.r.), atingând un nivel fără precedent de difuzări în streaming pe platforma noastră”, au adăugat reprezentanţii acestui gigant american din industria divertismentului.

Serialul „House of the Dragon” are la bază cartea „Fire and Blood” a scriitorului George R.R. Martin, creatorul seriei literare „A Song of Ice and Fire”, care a stat la baza serialului „Game of Thrones” (GoT). Intriga din noua producţie TV se desfăşoară cu 200 de ani înaintea evenimentelor relatate în „GoT” şi prezintă povestea sângeroasă a familiei Targaryen din regatul fictiv Westeros şi a celor 17 dragoni ai săi.

În acest prequel, compus din 10 episoade, fanii „GoT” îi vor descoperi pe strămoşii eroilor din cele opt sezoane ale celebrei producţii TV a postului HBO, difuzată între anii 2011 şi 2019.

Din distribuţia serialului „House of the Dragon” fac parte actori cunoscuţi, precum Emma D’Arcy, Matt Smith, Rhys Ifans, Olivia Cooke şi Paddy Considine.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.