Acum am observat ca prin linkurile de pe Google a aparut unul nou: Academic. Dupa ce am dat click pe el, ca na, eram curios ce face, am ajuns la Google Academic
Ce este Google Academic?
Google Academic oferă o metodă simplă de a căuta pe scară largă literatură academică. Dintr-o singură locaţie, puteţi căuta în mai multe discipline şi surse: articole verificate ştiinţific pentru publicare, teze, cărţi, rezumate şi articole de la editori academici, societăţi profesionale, din depozite de articole neverificate ştiinţific pentru publicare, de la universităţi şi de la alte organizaţii academice. Google Academic vă ajută să identificaţi cele mai relevante cercetări din lumea cercetării academice.
Funcţii ale Google Academic
Căutaţi în surse diverse dintr-o singură locaţie convenabilă
Găsiţi articole, rezumate şi citate
Localizaţi articolul complet prin biblioteca dvs. sau pe Web
Aflaţi despre articolele cheie din orice domeniu de cercetare
Cum sunt clasate articolele?
Google Academic urmăreşte să sorteze articolele în modul în care o fac cercetătorii, evaluând textul integral al fiecărui articol, autorul, publicaţia în care articolul apare şi cât de des a fost citat acesta în literatura academică. Cele mai relevante rezultate vor apărea întotdeauna pe prima pagină.
L-am folosit putin, nu gaseam nici un articol scris in romana. Oare chiar nu e nici unul sau nu cautam eu ce trebuie?
Chiar nu am apucat sa ma uit. FOARTE TARE! Cel putin pentru mine. O sa ma uti sa vad daca gasesc informatii de calitate, sau e doar o selectie incompleta cum e Google Books.
Multumesc pentru post! UTIL
Google academic sau mai bine zis scholar.google.com este un motor de cautare pentru literatura de specialitate, el verifica in site-urile cu publicatii termenii cautarii tale si filtreaza orice ce nu are continut academic in el
Ca si noutate iti pot spune ca nu e deloc nou, eu il folosesc de ani buni deoarece este mai usor decat sa caut pe fiecare site in parte.
Si cat despre limba romana din pacat nu vei gasi articole de valoare in limba romana, cel putin in domeniul chimie, chiar is revista romana de chimie este in limba engleza daca nu franceza.
Bravo celor de la google, mereu mai inventeaza care ceva 🙂
bine ai venit in 2004 !
http://www.google.com/corporate/history.html
2004 -> October
We launch the beta version of Google Scholar, a free service for searching scholarly literature such as peer-reviewed papers, theses, books, preprints, abstracts and technical reports.
Eu acum am avzut linkul pe Google. :-??
Ori era acolo de mult timp si nu l-am observat eu, ori l-au adaugat recent ca sa il promoveze
Multumiri pentru informatia oferita.Sper sa fie de un real folos tinerilor, care sunt in permanenta cautare de noutati pe toate planurile .Felicitari!
acum am aflat si eu de veste, atat timp cat va fi util va fi cautat.
inutil
E mult mai util în engleză. Pentru că majoritatea articolelor științifice și tezelor oricum sunt în engleză. Mie pentru diverse documentări pentru articole științifice, varianta în engleză mi se pare mult mai bună decât google obișnuit, care în majoritatea cazurilor mă duce la site-ul de cumpărat articole gen Springer.
E concurenta pentru referat.ro :))
Se pare ca google devine din ce in ce mai bogat in resurse si informatii folositoare pentru utilizatori. Mi-e greu sa cred ca Microsoft, Yahoo si ceilalti mai au sanse sa rastoarne gigantul. Poate Facebook…poate:)