Femeia cu două utere a născut gemeni

O situație extrem de rară a avut loc la un spital din Israel. O femeie din Israel cu două utere a adus pe lume gemeni, fiecare dintre copii dezvoltându-se separat, în câte un uter, conform unui anunţ făcut joi de spitalul Ichilov din Telv Aviv, transmite DPA.

Astfel, un lucru mai puțin obișnuit, gemenii, un băiat şi o fetiţă, s-au „întâlnit” pentru prima oară abia după naştere.

Mama gemenilor s-a născut cu două utere, condiţie cunoscută drept „uterus didelphys” (didelfie) și descrisă în cărțile de medicină din întreaga lume. În cazul său, unul dintre utere este şi divizat pe jumătate, conform comunicatului dat publicităţii de spital. În astfel de circumstanţe este foarte rar ca o mamă să nască gemeni. Conform medicilor, acest tip special de sarcină are o probabilitate de aproximativ 1 la 1 milion.

Femeia în vârstă de 31 de ani a fost monitorizată cu atenţie în perioada de sarcină şi a născut prin cezariană la doar 35 de săptămâni. Ea a aflat că s-a născut cu didelfie, adică două utere, abia când avea 20 de ani.

Înainte să rămână însărcinată, femeia a povestit că se temea ca nu cumva fetusul să crească în uterul drept, care este mai mic în cazul ei. Însă lucrurile au decurs cu totul altfel decât şi-a imaginat ea. „La primul control al sarcinii, medicul aproape că a leşinat. A avut nevoie de 10 minute să-mi spună că am câte un embrion în fiecare uter”. Iată că și medicii din Israel se confruntă cu situații care mai de care ieșite din comun.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.