Elon Musk a suprima telemunca la Twitter

În primul său e-mail adresat angajaţilor reţelei de socializare Twitter, Elon Musk a anunţat că munca la domiciliu nu va mai fi autorizată de acum înainte şi că salariaţii companiei vor trebui să lucreze în birouri cel puţin 40 de ore pe săptămână, a relatat joi Bloomberg News.

Potrivit Reuters, Elon Musk, care a finalizat tranzacţia de 44 de miliarde de dolari prin care a cumpărat această populară reţea de socializare în urmă cu două săptămâni, a concediat jumătate dintre angajaţi şi mai mulţi directori executivi de top ai companiei. El a anunţat, totodată, o serie de acţiuni, inclusiv introducerea unui abonament lunar de 8 dolari pentru utilizatorii serviciului Twitter Blue.

De asemenea, Elon Musk le-a transmis angajaţilor de la Twitter că el îşi doreşte ca abonamentele să ajungă să reprezinte jumătate din veniturile obţinute de această companie, se afirmă în acelaşi articol publicat de Bloomberg News, care citează fragmente din e-mailul expediat de miliardarul de origine sud-africană.

Reprezentanţii companiei Twitter, contactaţi de jurnaliştii de la Reuters, nu au dat curs deocamdată invitaţiei de a face declaraţii pe această temă.

Atunci când Twitter şi-a redeschis birourile în luna martie (pentru prima dată după declanşarea pandemiei de COVID-19 – n.r.), foştii patroni le-au transmis angajaţilor că pot să lucreze în continuare de acasă dacă îşi doresc acest lucru.

Noua decizie adoptată însă de Elon Musk reflectă politicile pe care el le implementează şi în celelalte companii ale sale, SpaceX şi Tesla Inc, ai căror angajaţi au fost informaţi de celebrul miliardar că vor trebui ori să lucreze în birouri cel puţin 40 de ore pe săptămână, ori să părăsească aceste companii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.