5 comments

  1. MODESTIA este enumerata in randul VIRTUTIILOR
    Sensul exact al notiunii – cel referitor la caracterul omului este cel opus LAUDOROSENIEI. Asadar cel modest nu se lauda, desi ar avea cu ce.
    De conditie modesta inseamna sarac, nevoias.
    Midestia in caracter ar fi necesara in zilele noastre desi acest lucru pare depasit – virtutiile fiind considerate prostie. daca esti BUN esti luat de prost, daca esti DARNIC la fel, daca nu esti lacom si te multumesti cu putin , deci esti MODEST esti de asemenea dupa scara de valori actuala -stupid . Si este pacat ca se gandeste in felul acesta. Sper sa mai apuc sa vad scara de valori morale reasezata la locul ei unde MODESTIA ocupa un loc de frunte. Doamne ajuta.

  2. Foarte adevarat ceea ce spui, dar stii cum e omul: prostul nu e prost destul pana nu e si fudul. Din pacate asta e umea in care traim ­čÖü

  3. Modestia este „virtutea” sub care se ascund cei fara realizari sau a caror realizari sunt nesemnificative comparativ cu a celorlalti. Un om cu mandrie este un om puternic,care isi sustine parerile si idealurile, nu pleaca capul si spune ca este modest. Orice animal social are nevoie de atentie si recunoastere pt a functiona.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.