zambesc.com RSS Feed

Despre calitatea unui film

CAM, TELESYNC, R5, SCREENER, DVDRip
Daca ati downloadat pana acum un film piratat de pe internet, probabil ca v-ati intalnit cu aceste denumiri. Ele sunt foarte importante daca va intereseaza calitatea unui film. Daca va uitati la orice, numai sa fie ceva colorat pe ecran si eventual sa fie si putin zgomot, nu va mai obositi sa cititi mai departe.
Deci, sa incepem
CAM – se refera la o copie realizata in cinemtograf folosind o camera video iar sunetul este inregistat de microfonul camerei. Calitatea imaginii in general este destul de proasta insa au fost si cateva exceptii. Insa sunetul intotdeauna a lasat de dorit. De asemenea va puteti trezi ca in mijlocului filmului sa apara vreun personaj care se misca prin fata camerei sau sa auziti diferite sunete din cinema.
Nu recomand aceasta varianta decat daca sunteti foarte disperati sa vedeti un anumit film, sau sunteti pe moarte, si nu puteti astepta pana apare o versiune mai decenta.
TELESYNC(TS) – si acest tip de inregistrari sunt destul de raspandite iar multe persoane traiesc cu impresia gresita ca o asemenea varianta este mult mai buna decat CAM. Sunetul unei variante TELESYNC este mult mai bun decat in versiunea CAM insa imaginea poate fi la fel sau chiar mai proasta. Pentru ca si aceasta varianta este filmata in cinema, singura diferenta fiind sunetul, care este inregistrat intr-un cinema gol sau este captat direct de la sistemul audio al cinematografului.
Nu recomand nici aceata varianta, mai bine mai asteptati.
R5 – denumirea aceasta provine de la zona de unde provine DVD-ul folosit la copiere. Regiunea 5 este formata din Europa de Est (cu accent pe Rusia), India, Africa, Coreea de Nord si Mongolia. Calitatea imaginii pentru aceasta varianta este foarte buna, fiind DVDRip , insa sonorul este problema. Pentru ca nu pot folosi sunetul de pe DVD (nu ar intelege mai nimeni rusa sau hindi) apeleaza la alte surse, cum ar fi Telecine sau Telesync.
Deci aceasta varianta este destul de buna mai ales daca exista si o subtitrare care sa compenseze momentele in care sonorul este de proasta calitate.
SCREENER(DVDSCR) – inainte de lansarea unui film cate o varianta a filmului este trimisa la anumite persoane cat si la criticii de film. In general aceste variante contin un text in care se specifica ca aceasta varianta este o copie care nu este destinata publicului iar uneori, unele secvente, sunt in alb-negru.
O varianta foarte buna, fiind practic un DVDRip. Daca nu va deranjeaza sa vedeti un text pe ecran din cand in cand aceasta este o varianta excelenta.
TELECINE(TC) – aceasta varianta este realizata folosindu-se un aparat special care copiaza varianta analogica a filmului (acele role cu benzi) intr-o varianta digitala (DVD). Calitatea rezultata este foarte apropiata de cea a unui DVDRip.
Deci puteti sa va uitati cu incredere.
DVDRip – aceasta este cea mai buna varianta posibila intrucat copierea este realizata folosindu-se un DVD destinat publicului.

De asemenea, pe taramul filmelor piratate, mai puteti intalni:
DVDR – o copie exacta a DVD-ului original
TVRip – inregistrari ale programelor TV
HDTV – inregistrati de la o sursa HDTV, uneori cu o calitate mai buna decat un DVD

, , , , , ,
7 Comentarii
 1. Nightchild :

  A zis pe data de 14 mai, 2008

  uuuuuuuu kinki smug

 2. Andrei :

  A zis pe data de 14 mai, 2008

  De fapt este foarte informativ tongue

 3. overnight :

  A zis pe data de 23 iulie, 2008

  si unde este HD`ul ???
  ( sau sunt eu pe spate ? laughing )

 4. Andrei :

  A zis pe data de 23 iulie, 2008

  E pe undeva pe la sfarsit. winking

 5. andrei :

  A zis pe data de 4 august, 2008

  bv, f bune explicatiile, multumesc mult

 6. Vasco :

  A zis pe data de 4 august, 2008

  Daca nu erai tu sa ne explici muream prosti „zau” ! Probabil te plictiseai si noi tocmai ce am coborat de din cococtier …

 7. Andrei :

  A zis pe data de 4 august, 2008

  Si, au fost bune bananele?


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*