De unde vine expresia : fara numar ?

Nu exista roman sa nu fi auzit macar de cateva zeci de ori expresia ,,fara numar”. Ca e vorba de vreo stire sau emisiune tv, ba chiar si la o nunta sau in parlament. Expresia cu pricina a devenit un simbol, nu doar doua cuvinte alaturate, ci o ,, emblema ” care prefigureaza un statut.
Pana zilele trecute am considerat ca acest ,,fara numar” a aparut ca urmare a ,, discretiei” unora. Adica oamenii doreau sa pastreze discretia, sa nu iasa in evidenta cu cat lipesc ei pe fruntea nu stiu cui. In realitate nu este asa, evenimentele unde se urla ,, fara numar” nu au nicio legatura cu discretia. Ba dimpotriva, toti participantii isi etaleaza kilele de grasime cat si de aur. Ca o fi cravata de aur, sau dinti, nu mai conteaza, aur sa fie.

Revenind la originea expresiei ,, fara numar”, aceasta a ajuns la moda datorita faptului ca unii nu stiu sa numere. Adica mai numara ei, dar nu prea mult, unii pana la 10, altii ceva mai mult. Plus ca nu toate bancnotele au aceeasi valoare si atunci e nevoie si de matematica. Insa toate acestea au fost rezolvate cu ,, fara numar”..ce mai atata scoala cand se poate simplu.

De unde am ajuns la aceasta concluzie ?

Pai am asistat la o intamplare intr-un restaurant, probabil din ,, seria fara numar”. Trei indivizi de-a ‘lu Cioaba, imbracati in Versace si alte cele, doreau sa haleasca ceva. Insa pare-se ca meniul era in chineza pentru ei. Si dupa ce l-au azvarlit intre ei, au cerut un ,, translator”. Ca ,,fara numar” nu functiona de data aceasta. Problema pare izolata dar nu este, detinem analfabeti ,, fara numar ”, si pe zi ce trece tot mai multi. Din pacate multi au permis de conducere si multe altele, dar nu stiu sa citeasca. Si toate acestea pentru ca ei pot, vorba marelui pesedist Codrin Stefansescu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.